22 / 05 / 2024

japonya ada sorunu

japonya ada sorunu

Japon medyasına göre hükümet, Doğu Çin Denizi'ndeki ihtilaflı adaları sahibinden satın almak için anlaşmaya vardı

Hong Kong'un konut sorunu için yapay ada inşa edilecek!

Hong Kong yeni konutlar için 64 milyar dolar maliyetli yapay ada inşa edecek.  Hong Kong'da alan yetersizliğinden dolayı inşa edilmesi planlanan 'yapay ada' çevresel ve politik tartışmalar yarattı. 

Japonya'da inşaat işçisi robotlar üretiliyor!

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

Çin ve Japonya arasındaki adalar sorunu büyüyor!

Çin ve Japonya arasında tarihsel bir siyasi çatışmaya dönen Çin'de "Diaoyütay" Japonya'da "Senkaku" olarak adlandırılan adacıklar, 1895'e kadar o dönemin Çin yönetimine bağlı Tayvan'ın bünyesinde bulunuyordu.

Güney Kore'den Japonya'ya ada tepkisi geldi!

Güney Kore, Japonya Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı "beyaz belge"de, Güney Kore'nin kontrolü altındaki Dokdo adalarının "Japon topraklarının parçası olduğu" şeklinde bir ifade yer almasına tepki verdi.

Esenler'de imar sorunu çözülüyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,Tuna Mahallesi'nde imar sorunu bulunan vatandaşlarla Esenler Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Tuna Mahallesi 455 Parsel ve 950 Ada 3,4 ve 5 Parsellerin imar sorunları ve çözümleri konuşuldu.

Japonya 280 adayı kamulaştırıyor!

Japon Daily Press gazetesi haberine göre Japonya' nın denizcilik bölgesini genişletmek amacıyla karasuları içinde yer alan 400'den fazla ada ve kayalıktan 280'ini kamulaştırmaya hazırlandığı bildirildi...

Japonya'da volkanik patlama yeni bir ada açığa çıkardı!

Japon yetkililer ve uzmanlar, adacığın Ogasawara ( Bonin ) takım adalarında yer alan Nishinoshima açıklarına göre Japonya' da volkanik patlama yeni bir ada açığa çıkardı...

Japonya'daki sahipsiz adalar kamulaştırılacak!

Japonya 'da hükümet, sayısı 400 'ü bulan sahipsiz adaların sahiplerini tespit edecek, sahipsizleri ise kamulaştıracak. Karar, uzun süredir komşu ülkelerle yaşanan ada anlaşmazlıkları sonrasında geldi...

Mahal Sancaktepe Ada bayramdan sonra satışta! 11 karede!

Denge Yapı'nın yeni projesi olan Mahal Sancaktepe Ada'da satışlar Ramazan Bayramı sonrasında başlayacak

Mahal Sancaktepe Ada projesi satışa çıkıyor!

Mahal Sancaktepe Ada projesi Ramazan Bayramı’ndan sonra satışa sunulacak!

New Ada Evleri'nin inşaat çalışmaları videoya çekildi!

ML İnşaat tarafından yükselen New Ada Evleri projesi, Bostancı'da konumlandırılıyor. Projenin görüntülerini www.havadanemlakvideo.com ekibi kaydetti...

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 1+1 eve 42 milyon TL!

Dünyanın en pahalı kentlerinden biri olan Japonya'nın başkenti Tokyo'da bir apartman dairesi rekor fiyata satıldı

Çekmeköy Ada Park'ta yeni fiyatlar! 305 bin TL'ye 2+1!

Sur Yapı'nın hayat verdiği Çekmeköy Ada Park projesinde yeni fiyatlar açıklandı. Projede 2+1 dairelerin fiyatları 305 bin liradan başlangıç gösteriyor

japonya ada sorunu Haberi

japonya ada sorunu

Hükümet, Japonya'da Senkaku, Çin'deyse Diaoyu olarak bilinen adalara 2,05 milyar yen ödeyecek. Resmi yetkililer böyle bir anlaşmanın yapıldığını onaylamasa da, haberler Japonya'nın önde gelen medya kurumlarında yer aldı.


Kyodo haber ajansı, devlet kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, beş adadan üçünün satın alınması için Pazartesi günü bir anlaşmaya varıldığını yazdı. Kyodo'ya göre ay sonuna kadar resmi bir alım şartnamesi imzalanacak. Asahi ve Yomiuri gazeteleri de, Bakanlar Kurulu'nun bu ay içinde anlaşmayı onaylayacağını bildirdi.


Bakanlar Kurulu üyesi Osamu Fujimura, düzenlenen basın konferansında hükümet ile adanın sahibinin görüşmelere devam ettiğini belirtti.


Tartışmaların ayrıntılarını açıklamayan Fujimura, "Adaların sahibiyle görüşüyoruz. Aynı zamanda merkezi hükümetle Tokyo yönetimi arasındaki durumu anlamaya çalışıyoruz" dedi.


Fujimura, bir karar varıldığında halka açıklama yapılacağını da ekledi. Japon hükümeti adalar üzerinde herhangi bir yapılanmaya gitmeyi planlamıyor.


Tokyo Valisi Şintaro İşihara'nın...