05 / 05 / 2024

Japonya Okuma kasabası yerleşim yeri

Japonya Okuma kasabası yerleşim yeri

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen Büyük Doğu Japonya depremi, Fukushima Nükleer Santrali'nde sızıntıya sebep olmuştu. Okuma kasabasında, izin verilen yerlerde yeni yerleşim yerleri kuruldu...

Japonya'nın Okuma kasabasında yeni yerleşim yerleri inşa edildi!

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen Büyük Doğu Japonya depremi, Fukushima Nükleer Santrali'nde sızıntıya sebep olmuştu. Okuma kasabasında, izin verilen yerlerde yeni yerleşim yerleri kuruldu...

Türkiye’nin en büyük otomotiv limanı için Japonya’dan kredi!

Türkiye’nin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan otomotiv odaklı Ro-Ro limanının inşası için OYAK tarafından, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası ve MUFG Bank ile kredi anlaşması imzalandı.

Japonya ile ABD arasında ticaret anlaşması imzalandı!

ABD ve Japonya, bazı tarım ve sanayi ürünlerinde gümrük tarifelerinin düşürülmesini hedefleyen ticaret anlaşması imzaladı.

Türkiye ve Japonya arasında iş birliği!

Türkiye-Japonya arasında düzenlenen imza töreni ile THY'nin mevcut Tokyo Narita seferlerine ilave olarak Tokyo Haneda'ya da sefer gerçekleştirilebilecek.

Türk müteahhitler Kore, Japonya ve Çin'e açılıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün,"Kore, Japonya ve Çin firmalarıyla iş birliği için görüşme halindeyiz. Bu çerçevede yeni hamleler bekliyoruz" dedi...

Japonya'daki köpük evler 10 kat daha ucuz!

Japonya'da inşa edilen köpükler 2 saatte inşa ediliyor. Ayrıca maliyeti normal evlerden 10 kat daha ucuz. 

Türkiye ve Japonya arasında afet zararlarının azaltılması işbirliği!

Türkiye ve Japonya arasında, afetle ilgili çeşitli konularda her iki ülkenin ilgili kurumları tarafından ortaklaşa çalışmaların yapılmasına olanak sağlayacak "Afet Zararlarının Azaltılması İşbirliği Anlaşması" imzalandı.

Japonya'da 40 yaş altındakilere ücretsiz ev müjdesi!

Japonya'da uzun zamandır kullanılmayan ve kaderine terk edilen evleri isteyen ve şartları karşılayan kişilere ücretsiz ev verecek.

Japonya 'süper şehir' kurma hazırlığında!

Japonya hükümeti tarafından en son teknolojilerin test edileceği ‘süper şehir’ kurulacak. Yetkililer, projenin ülkedeki eski sanayi sitelerinden birinde hayata geçirileceğini söyledi.

Japonya'da 'bedava ev' ilanları veriliyor!

Japonya'da azalan nüfusun etkisiyle boş ev sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konutlar için internet sitelerine 'bedava ev' ilanları verilmeye başlandı.

Japonya'daki köpük evler 2 saatte yapılıyor!

Japonya'da inşa edilen köpük evlerin yapımı 2 saatte tamamlanıyor. Görenleri şaşkına çeviren bu evler 300 yıla kadar dayanıyor.

Japonya inşaat sektöründe çalışacak yabancı işçi alacak!

Japonya'nın 2025 yılına kadar tarım, inşaat, sağlık ve gemi inşaatı gibi sektörlerde çalışacak yabancı eleman alınacak.

Japonya'da inşaat işçisi robotlar üretiliyor!

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

Japonya Okuma kasabası yerleşim yeri Haberi

Japonya Okuma kasabası yerleşim yeri

Japonya'da 2011'de yaşanan ve Fukushima Nükleer Santrali'nde sızıntıya sebep olan 9 şiddetindeki Büyük Doğu Japonya depreminin üzerinden 9 yıl geçti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, deprem ve sonrasında meydana gelen tsunami sebebiyle nükleer kirlenmenin yaşandığı Futaba, Okuma ve Namie kasabalarında süren arındırma çalışmaları sonucunda bazı bölgelerdeki zorunlu tahliye emri kaldırıldı. 

Okuma kasabasında ise izin verilen kısımlarda yeni yerleşim alanları yapıldı.