16 / 05 / 2024

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği

Çok akarsu olması sebebiyle Bingöl’ün depreme karşı dayanıksız olduğunu belirten Japon Mühendis, bunun göz önüne alınmadığını söyledi.

Solid Yurtdışı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Solid Yurtdışı İnşaat Limited Şirketi Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Han tarafından kuruldu.

Han Yurtdışı Ve Yurtiçi İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Han Yurtdışı Ve Yurtiçi İnşaat Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Han tarafından kuruldu.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Türk ve Japon müteahhitlerinden yeni ortaklık! 

Türk ve Japon müteahhitlik firmaları, aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üçüncü ülkelerdeki iş ortaklıklarının artırılması amacıyla "6'ncı Türkiye-Japonya Uluslararası İnşaat İşbirliği Konferansı" düzenledi. 

Kayı İnşaat'ın Litvanya’daki iki projesi durduruldu!

Yurtdışında en fazla iş yapan Türk firmaları arasında olan Kayı İnşaat 'ın, ENR’nin listesinde geçtiğimiz yıl 167’nci sırada yer alan iki önemli projesinde ciddi sorunlar yaşadığı ifade edildi...

Alacalı İnşaat, Japonya’ya kolon-kiriş gönderecek!

Alacalı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karahan, rahmetli Zeki Karahan’ın 20 yıl önce Japon Kurosawa Construction ile işbirliğini başlattığını belirterek, "Muratlı’daki fabrikamızda Japonya’daki inşaatlar için kolon ve kiriş üreteceğiz." dedi...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Japonya'da inşaat işçisi robotlar üretiliyor!

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

Akfen İnşaat yurtdışında projeler inşa edecek!

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle yurtdışında proje yapacağını dile getirdi.

Akfen İnşaat yurtdışına açılıyor!

Akfen İnşaat, konut sektöründeki yatırımlarını yurtdışına taşıyor. Firma, Brexit sonrası Avrupa'nın finans merkezi olacak ABD ve Frankfurt'ta konut projesi yapacak..

Akfen İnşaat'tan yurtdışına hastane planı!

Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Türkiye’de üstlendikleri şehir hastanesi yatırımlarını yurtdışına taşımayı açıkladı. Akın, “Yurtdışına yönelik açılma ve yatırım konusunda benim kişisel bir hedefim var. Bu şirketi oraya da taşımak istiyorum” dedi.

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor!

İzmir’de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. Cezayir, Mozambik, Fildişi, Sri Lanka gibi ülkelerde farklı ölçeklerdeki projelerle büyüyen Ontan, inşaat şirketinden bir yatırım grubuna dönüşmeyi hedefliyor.

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Haberi

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği

Üniversite’de "Depreme Hazır mısınız?" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Japon Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, çok akarsu olması sebebiyle Bingöl’ün depreme karşı daha dayanıksız olduğunu söyleyerek, binaların yapımında bu durumun göz önüne alınmadığını belirtti.

Sağlık Bilimler Fakültesi tarafından "Depreme Hazır Mısınız?" konulu konferans düzenlendi. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri Yoshinori Moriwaki konuşmacı olarak katıldı. Moriwaki, deprem büyüklüğü, deprem şiddeti, Türkiye ve Japonya deprem yönetmelikleri arasındaki farklar yanı sıra yer kabuğu hareketleri, Türkiye ile Japonya arasında yapı farkları ve depreme hazır olmak gibi konularda öğrencileri bilgilendirdi.

Hasar çok düşük seviyelere indirilebilir


Deprem bölgesi olan Bingöl’de olası bir depremin oluşturacağı tahribat ve zararları ile alınacak önlemleri tespit etmek amacıyla düzenlenen konferansta konuşan “Moriwaki, Özellikle iki...