16 / 05 / 2024

JBIC

JBIC

2002 yılında İstanbul'da depreme karşı ilk somut adım atılmış. İstanbul'daki köprü ve viyadüklerin depreme karşı güçlendirilmesi için bir Japon bankasından 100 milyon dolar (263 trilyon lira) kredi anlaşması imzalanmış.

TSKB'den depremlerden etkilenen firmalara 200 milyon dolarlık kaynak sağlanacak...

Türkiye’nin nitelikli kalkınması için sürdürülebilir yatırım projelerini destekleyen Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Japonya Uluslararası İş Birliği Bankası (JBIC) ile 200 milyon dolarlık yeni bir kaynak anlaşmasına imza attığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Japon Kalkınma Bankası İstanbul’da ofis açıyor!

Japon Kalkınma Bankası (JBIC) uzun bir zamandan sonra ilk yurtdışı ofisini İstanbul’da açmaya karar verdi. JBIC Başkan Yardımcısı Hayashi, ‘Türkiye’den neden ofis açıyorsunuz’ diye soranlara, ‘Geç bile kaldık, cevabını veriyoruz” dedi.

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

JBIC Haberi

JBIC



Depreme karşı ilk somut adım


İstanbul'daki 11 köprü ve viyadükün güçlendirilmesi için Japonya'dan 100 milyon dolarlık kredi alındı


     İSTANBUL'daki köprü ve viyadüklerin depreme karşı güçlendirilmesi için ilk adım dün atıldı. Japon JBIC'den (Japona Uluslararası İşbirliği Bankası) 12 milyar 22 milyon Yen tutarında (yaklaşık 100 milyon dolar, 263 trilyon lira) kredi sağlanmasına ilişkin  anlaşma, Karayolları 17'nci Bölge Müdürlüğü'nün Ortaköy'deki sosyal tesislerinde imzalandı. Japon kredisi, 10 yılı ödemesiz 40 yıl vadeli ve yüzde 0.95 faizle ödenecek. Türk hükümeti adına, Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan ve Japon hükümeti adına Japonya'nın Büyükelçisi Shigeo Takenaka'nın katıldığı törende anlaşmaya Hazine Müsteşar Yardımcısı Aydın Karaöz ile...