30 / 04 / 2024

JeI oteknik Sempozyumu

JeI oteknik Sempozyumu

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, İzmir'de metro, Konak ve Sabuncubeli tünel inşaatlarının, etüt sorunu yüzünden pahalıya mal olduğunu iddia etti.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

2. Kentsel Tasarım Sempozyumu başladı!

“İstanbul” konusuyla başlatılan Kentsel Tasarım Sempozyumu, Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenleniyor. Sempozyum iki gün boyunca devam edecek.

1. Uluslararası İnşaat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Afyonkarahisar'da "1. Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Teknolojisindeki Yenilikler Sempozyumu" düzenlendi.

Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu başladı!

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilen "Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu"nun açılışı yapıldı.

Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı Sempozyumu yarın!

Faizsiz Gayrimenkul Finansmanı Sempozyumu yarın saat 09:00'da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Halkalı Kampüsü İSEFAM Kongre Salonu'nda gerçekleştirilecek...

Eminevim'den Yerel Kalkınma Sempozyumu!

Sektöründe başarılı çalışanlar ile akademisyenleri buluşturacak olan Yerel Kalkınma Sempozyumu 18-19 Ekim 2018 tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Eminevim'in destekleriyle Bolu'da gerçekleşecek.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Türkiye’de ilk kez inşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu gerçekleşti. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler ve sektör temsilcileri sempozyumda bir araya geldi. 

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu 12 Ekim'de!

3. Havalimanı gibi büyük ölçekli projelede tercih edilen teknoloji mercek altına alınuyor. İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu 12 Ekim'de gerçekleştirilecek. 

 “Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu” başladı!

TÜNELDER (Tünelcilik Derneği) çalışmalarına uluslararası boyutta devam ediyor. Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu, 2 Aralık 2017 tarihinde İstanbul’da Wyndham Grand Levent Hotel’de başladı. 

Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu 2 Aralık'ta!

Tünelcilik Derneği, önderliğinde bu yıl Türkiye’nin ev sahipliği yapacağı Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu, 2 – 3 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleşecek.

Bursa Güvenli İnşaat Sempozyumu 22 Kasım'da!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından Bursa'da düzenlenen Bursa Güvenli İnşaat Sempozyumu 22 Kasım'da başlayacak. 

Ataşehir Belediyesi'nden Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu!

Ataşehir Belediyesi, asbest maddesinin zararlarıyla ilgili olarak “Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu” düzenledi.

JeI oteknik Sempozyumu Haberi

JeI oteknik Sempozyumu

İzmir'in Büyük Mühendislik Yapıları JeI oteknik Sempozyumu" İzmir Mimarlık JL.Merkezi'nde gerçekleşti. 


TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan sempozyumun açılış konuşmasında İzmir Metrosu, Konak ve Sabuncubeli Tünelleri'nde yaşanan sorunlar ve yapılan ciddi keşif artışlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. 



2013'te tamamlanacaktı ama... 

Konak Tüneli'nin 2011'de başladığını belirten Murathan, "Bu projenin bitiş tarihi 2013 yılıydı. Henüz tamamlanmadı. 150 milyon keşif bedeli var. Harcama 250 milyon. Kesin olmamakla birlikte toplam 300 milyon TL'ye mal olacak'' dedi.


Milliyet...