16 / 05 / 2024

Jeolojik devirlere ait olup

Jeolojik devirlere ait olup

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlarda yapılacak koruma amaçlı imar planları nelerdir?

Sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yeraltında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlar doğal sit alanları oluyor. Peki, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı nedir?

Taşınmaz kültür varlıkları nasıl kamulaştırılır?

Kültür varlıkları; tarih öncesi ve tarihi devirlere ait yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklara deniyor. Peki, korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları nasıl kamulaştırılır?

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi!

Korunması gerekli kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan varlıklara deniyor. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi..

Korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Korunması gerekli kültür varlığı, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan taşınır ve taşınmaz malları ifade ediyor. Peki, korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Yalova Akköy Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu onaylandı!

Yalova Termal İlçesi, Akköy köyü G22D14B2B nolu halihazır pafta 276 - 277 nolu parsellere ait 1/1000 ölçekli İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu onaylandı....

Yalova Hacımehmet Köyü Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu onaylandı!

Yalova Merkez ilçesine bağlı Hacımehmet Köyü G22C11A4A, G22D15B3B pafta, 470 parsel numaralı taşınmaza ait İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu onaylanarak, kurumlara iletildi...

Yalova Sultaniye Köyü Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu onaylandı!

Yalova Çiftlikköy İlçesi, Sultaniye Köyü G22-c-12-b-1-c - G22-c-12-b-4-a ve G22-c-12-b-4-b nolu halihazır pafta sınırları içinde belirtilen alana ait İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu onaylandı...

Fıstıklı Köyü İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu Onaylandı!

Yalova İl Müdürlüğü tarafından Armutlu ilçesine bağlı Fıstıklı Köyü'ne ait 12 paftalık 160 hektar alanı kapsayan imar planına esas jeolojik - jeoteknik etüt raporu onaylandı...

Yalova Kadıköy imar planı Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu onaylandı!

Yalova Merkez ilçesindeki Kadıköy Beldesi'nde yer alan 140 ada 123 parsel ve 141 ada 11 parsel numaralı taşınmazlara ait İmar Planının Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu onaylandı...

1.derece arkeolojik sit alanı nedir?

Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 1.derece arkeolojik sit alanı nedir?

2b arazileri sit alanı nedir?

Tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunan, yer üstünde ya da yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara sit alanı deniyor. Peki, 2b arazileri sit alanı nedir?

İllere göre sit alanları istatistiği!

Sit alanları; Jeolojik devirlerle, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle korunması gerekli alanlara deniyor. Peki, Türkiye'de hangi ilde kaç sit var? İşte illere göre sit alanları istatistiği..

Kültür varlığı kamulaştırma!

Kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan yer üstünde, yer altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklar olarak tanımlanıyor. Peki kültür varlıklarının kamulaştırılması mümkün müdür?

Jeolojik devirlere ait olup Haberi

Jeolojik devirlere ait olup

Doğal sit alanlarında yapılacak koruma amaçlı imar planları!

Doğal sit alanları, Jeolojik devirlere ait olup, ender bulunmaları nedeniyle olağanüstü özelliklere sahip yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlara deniyor. Bu alanlarda Bakanlık tarafından koruma amaçlı imar planları geliştiriyor.


Korunan alanlarda yapılacak plan: Milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar, özel çevre koruma bölgeleri ve benzeri koruma statüsü bulunan diğer alanlarda, yapılan bilimsel çalışmalar uyarınca tespit edilen ve hassasiyetle korunması gerektiği belirlenen koruma alanları ile doğal ve çevresel değerlerin etkileşim-geçiş sahası da göz önünde bulundurularak sürdürülebilirliğini, mutlak korunmasını ve gelecek nesillere intikalini sağlamak amacıyla alanın büyüklüğünün gerektirdiği ölçeklerde halihazır haritalar ve mülkiyet verilerine dayalı olarak, hazırlanacak, hazırlatılacak hedefler, araçlar, stratejiler ile planlama kararları, tutumları,...