06 / 07 / 2024

jeotermal enerji nedir

jeotermal enerji nedir

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan Jeotermal enerjiyle ısıtma sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte ilçe genelinde mutluluğunda aynı paralelde artış gösterdiğini ve bundan da çok büyük sevinç ve onur duyduklarını bildirdi...

Odak Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Odak Jeotermal Enerji Anonim Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Boz tarafından kuruldu.

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi kuruldu!

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Selahattin Örüç tarafından kuruldu.

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Olgun Jeotermal Sondaj Enerji Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Olgun Jeotermal Sondaj Enerji Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Avni Kutlu tarafından kuruldu. 

Türkiye için sevindiren gelişme! Beyaz petrol fırsatı

Dünya genelinde ısınma ve tarım gibi birçok alanda kullanılan ve beyaz petrol olarak bilenen jeotermal enerji Türkiye'ye üst sıralara yükseltiyor. Jeotermal enerjide Türkiye, dünyada 7'nci Avrupa'da 1'inci sıraya çıktı.

Enerji Yoksulluğu, Avrupa'yı kıskacına aldı! Enerji Yoksulluğu nedir? Neden kaynaklanıyor?

Temel ihtiyaçlarımızın karşılanmasında enerjinin rolü her geçen gün katlanarak artarken "Enerji Yoksulluğu" Avrupa'yı kıskacına aldı! Günümüzde enerji tüketiminin büyüme hızına yakın bir oranda arttığını görüyoruz. Peki, "Enerji yoksulluğu" kavramı ne ifade ediyor? Enerji yoksulluğu nedir? İşte ayrı

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

El Salvador jeotermal enerji ile Bitcoin madenciliği yapıyor!

El Salvador Devlet Başkanı Bukele jeotermal enerji kullanarak Bitcoin madenciliği yapmaya başladıklarını duyurdu.

Enerji Kimlik Belgesi için son günler!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı? Enerji Kimlik Belgesi hangi binalara için zorunlu? İşte detaylar...

Enerji Kimlik Belgesi ne zaman alınır?

Enerji Kimlik Belgesi 1 Ocak 2020 itibarıyla zorunlu hale gelecek. Peki Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zaman alınır?

jeotermal enerji nedir Haberi

jeotermal enerji nedir


Kütahya’nın Simav ilçesinde konut ve işyerlerini jeotermal enerjiyle ısıtma sistemi yaygınlaşıyor. Belediye Başkanı Kasım Karahan Jeotermal enerjiyle ısıtma sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte ilçe genelinde mutluluğunda aynı paralelde artış gösterdiğini ve bundan da çok büyük sevinç ve onur duyduklarını bildirdi.


5 yıl önce görevi devir aldıklarında ilçe genelinde jeotermal enerjiyle ısınan mahalle sayısının 4 olduğuna vurgu yapan Başkan Karahan, şimdi ise bu sayının 15’e yükseldiğini bildirdi.


Allah’ın Simav’a bir lütfu olan jeotermal enerjiyi ilçenin tamamına yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Karahan, ekiplerin bu günlerde Yeşilova ile Değirmenciler Mahallesinde çalışmalar yaptıklarını ve birkaç gün içerisinde bu mahallelerdeki konut ve işyerlerine jeotermal enerji vermeye başlayacaklarını bildirdi.


Jeotermal enerjiyle konut ve işyeri ısıtmada hedefi yakalayabilmek için çalışmalarını geceli gündüzlü sürdüklerini ifade eden Başkan Karahan, ekiplerin birkaç gün...