03 / 05 / 2024

jeotermal kaynakları

jeotermal kaynakları

Türkiye'de 89 bin 563 adet konut merkezi ısıtmada, 3 bin 130 dönüm alanda seracılıkta jeotermal kaynaktan yararlanılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu konuyla ilgili konuşma yaptı.

Ankara'ya 4 yeni jeotermal kaynak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: "Buna benzer 91 sondaj için yaptığımız ihalelerle 1 milyar lira gelir elde ettik. Gelir bir yana ama aynı zamanda 1 milyar dolarlık da doğal gaz ithalatının önüne geçmiş oluyoruz" dedi...

Yozgat Sorgun'daki jeotermal su yatırımcı bekliyor!

Türkiye'nin zengin yer altı kaynaklarına sahip Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, İl Özel İdaresi tarafından açılan kuyulardan elde edilen jeotermal su, yatırımcıların ilgisini bekliyor.

Yozgat Sorgun'da konutlar jeotermal enerjiyle ısınacak!

Türkiye’nin önemli yer altı jeotermal kaynaklarına sahip olan Yozgat’ın Sorgun ilçesinde vatandaşlar tam otomasyonlu jeotermal enerji sistemi ile aylık yaklaşık 220 liraya evlerini ısıtıyorlar.

Antalya'da jeotermal alanlar ihale edilecek!

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Antalya'da bulunan 6 jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular ruhsat sahalarını ihaleye çıkarıyor. İhale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Erzincan'da yeni jeotermal kaplıca inşaatı devam ediyor!

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy 7 gün 24 saat hizmet verecek olan yeni jeotermal kaplıca inşaatında incelemelerde bulundu.

Sakarya'da 117 adet jeotermal ihalesi yapılacak!

Sakarya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Sakarya'da bulunan 117 adet jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama ruhsat sahalarını ihale edecek. İhaleleri 7-11 Eylül arasında gerçekleşecek.

Yozgat'ta 19 jeotermal saha ihalesi yapılacak!

Yozgat İl Encümeni Başkanlığı, 17 adet alanda jeotermal kaynak ve 2 adet alanda jeotermal kökenli gaz olmak üzere toplam 19 adet arama haklarının verilerek ruhsatlandırılmasına ilişkin ihale gerçekleştirecek.

Diyarbakır'da 3 jeotermal kaynak alan ihalesi yapılacak!

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Çınar ve Merkez ilçelerinde bulunan 3 jeotermal kaynak alanını ihaleye çıkartıyor. Söz konusu ihaleler 30 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Aydın'da 36 adet jeotermal sahanın ihalesi iptal edildi!

Danıştay’ın bu kararı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin uyarısı üzerine Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca 36 adet jeotermal saha için yapılacak ihale iptal edildi.

Türker Naslı:Ankara'da seracılıkta jeotermal kaynaklar kullanılmalı!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Uşak Kayaağıl Jeotermal Tesisleri'nde sona gelindi!

Uşak Kayaağıl Jeotermal Tesislerinde yapımını sürdürdüğü yeni market, restoran ve yeni apartlarda sona gelindi. Yakın bir zamanda çalışmaları bitecek tesisler ile termalin hedefler doğrultusunda daha iyi bir konuma gelmesi düşünülüyor.

Uşak'ta jeotermal atağı!

Uşak Belediyesi'nin Kayaağıl Jeotermal Tesisleri'nde yapımını sürdürdüğü yeni market, restoran ve apartlarda sona gelindi. Kenti marka şehir yapmak adına çalışmalar yapan Uşak Belediyesi, termalde cazibe merkezi hedefiyle tesisleşme atağına geçti.

Elazığ'da 4 jeotermal ihalesi yapılacak!

Elazığ İl Özel İdaresi Encümeni, Sivrice ve Merkez ilçelerinde bulunan jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arama sahalarını ihaleye çıkartıyor. İhaleler 7 Temmuz 2015 tarihinde saat 10:00'da başlayacak.

jeotermal kaynakları Haberi

jeotermal kaynakları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu, Türkiye 'de jeotermal kaynaktan 89 bin 563 adet konut merkezi ısıtmada, 3 bin 130 dönüm alan seracılıkta ve 350 adet termal tesis de tedavi ve termal turizm amaçlı yararlandığını söyledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) düzenlenen 4. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulunda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Uzmanı Bekir Turhan Çorbacıoğlu, Türkiye'deki jeotermal teorik potansiyelin 31 bin 500 megavvatt olduğunu söyledi. 


Fosil yakıtların tükenebilir olması ve konvansiyonel üretim teknikleri ile enerji üretiminin sera gazı emisyonlarına olan etkileri sebebi ile çevre dostu olan rüzgar, güneş, jeotermal, biokütle ve dalga enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji ihtiyacının karşılanmasının kaçınılmaz hale geldiğini belirten Çorbacıoğlu, şöyle konuştu:...