03 / 05 / 2024

jeotermal

jeotermal

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ekipleri, Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağını Kırklareli'nde buldu. Geçen yıl Asilbeyli köyünde Ferudun Çilli'ye ait arazide yürüttüğü çalışmalarda bin 500 metrede jeotermal bulguya ulaşıldı.

Jeotermalden elektrik üretimi 2 yılda 2 kat arttı!

Jeotermal kapasitesi bakımından Avrupa'da birinci sıradaki Türkiye'nin, bu kaynaklardan elektrik üretimi son 2 yılda yaklaşık 2 kat artarak 1770 gigawattsaate çıktı. Termal turizme uygun 96 jeotermal saha yatırımcıya devredildi.

Jeotermalden elektrik üretimi ikiye katlandı!

Jeotermalden elektrik üretimi ikiye katlandı. Türkiye'nin coğrafi konumu ve jeolojik yapısı nedeniyle yenilenebilir enerji kaynakları bakımından sahip olduğu imkanlardan azami ölçüde yararlanılmasına yönelik çabalar sürüyor.

Seydişehir'de 26 milyon liralık yatırım için düğmeye basıldı!

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Kavak Mahallesi'nde jeotermal kaynağın bulunmasının ardından 26 milyon liralık yatırım için kollar sıvandı. İnşaat, 175 bin metrekarelik alanda 2 ay içinde başlayacak

2018'e kadar 1 milyon konut jeotermalle ısınacak!

Dünyada jeotermal zenginliği ile yedinci sırada yer alan Türkiye'nin, toplam elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 5'ini, ısıtmada ise ihtiyacının yüzde 30'unu bu kaynaktan karşılayabilecek potansiyeli bulunuyor

Çorum'da jeotermal kaynak alanı ihale edilecek!

Çorum Laçin'de bulunan 1450 hektar alana, jeotermal kaynak alanı ihale ediliyor...

Odak Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Odak Jeotermal Enerji Anonim Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Boz tarafından kuruldu.

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi kuruldu!

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Selahattin Örüç tarafından kuruldu.

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barış Tüysüz ve Sait İlhan ortaklığında kuruldu.

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Olgun Jeotermal Sondaj Enerji Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Olgun Jeotermal Sondaj Enerji Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Avni Kutlu tarafından kuruldu. 

Jeotermal Otelcilik İnşaat Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jeotermal Otelcilik İnşaat Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi Esenler’de   100 bin TL sermaye bedeli ile Gündoğdu  Yılmaz tarafından kuruldu.

Köyden kentlere göç jeotermal seracılıkla engellenebilir mi?

Mekan Gayrimenkul Emlak Genel Müdürü Tahir Köstek, son günlerde Balıkesir Gönen'de hızlanan jeotermal seracılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

El Salvador jeotermal enerji ile Bitcoin madenciliği yapıyor!

El Salvador Devlet Başkanı Bukele jeotermal enerji kullanarak Bitcoin madenciliği yapmaya başladıklarını duyurdu.

Bilgin Jeotermal Maden Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bilgin Jeotermal Maden Mühendislik Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Beytullah Bilgin tarafından kuruldu.

Ağrı'da jeotermal kaynak bulunan alana 50 yataklı hastane!

Ağrı Valiliği İl Özel İdaresince, sondaj çalışmalarında 48 derecelik sıcaklığa sahip jeotermal kaynak bulunan alana 50 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi kazandırılacak.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

jeotermal Haberi

jeotermal

Çıkartılan su, elektrik enerji üretimi, konut ısıtması, termal, kaplıca ve sağlık turizmi, seracılık ve tarım alanlarında kullanılabilecek. MTA, çalışmalarım yaklaşık 20 gün içerisinde tamamlamayı planlıyor. Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli İl Temsilcisi Göksal Çidem, Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağının Kırklareli'nde bulunduğunu söyledi. Suyun sıcaklığının 58 derece olduğunu aktaran Çidem, "Kırklareli Istrancalar gibi bir zenginliğe sahip olduğu için çok şanslı. Istrancalarda bu tür bulguların olduğunu biliyoruz. MTA da yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğü çalışmalarında jeotermal su kaynağına rastladı" şeklinde...