06 / 07 / 2024

jio platforms

jio platforms

Sosyal medya şirketi Facebook, Hintli milyarder iş adamı Mukesh Ambani'nin sahibi olduğu mobil internet şirketi Jio Platforms'a 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptığını duyurdu.

Teknoloji devinden şok karar!  Binlerce kişiyi ilgilendiriyor…

Mark Zuckerberg’in şirketi Meta Platforms, ekonomik gerileme endişesiyle yeni adımlar atmaya devam ediyor. Yeni aldığı karar binlerce kişiyi etkileyecek.

Yüksek enflasyondan o kurumda etkilendi! Maliyetleri düşürmek için işten çıkarma duyurusu yaptı

Spotify Technology SA, maliyetleri düşürmek için işten çıkarma ilanı yapmaya hazırlanıyor. Amazon.com Inc'den Meta Platforms Inc'e kadar bazı teknoloji şirketine gibi bu hafta en kısa sürede işten çıkarmalar planlıyor.

Facebook Hindistan merkezli Jio Platforms'a 5,7 milyar dolar yatırım yaptı!

Sosyal medya şirketi Facebook, Hintli milyarder iş adamı Mukesh Ambani'nin sahibi olduğu mobil internet şirketi Jio Platforms'a 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptığını duyurdu.

jio platforms Haberi

jio platforms

Facebook'tan yapılan açıklamada, Jio Platforms'un hisselerinin yüzde 9,99'unun satın alınarak şirketteki en büyük "azınlık hissedar" olunduğu belirtildi.

Şirkete ait WhatsApp ve Reliance'in e-ticaret şirketi JioMart arasındaki iş birliğine odaklanılacağı aktarılan açıklamada, "Bu yatırım Hindistan'a olan bağlılığımızı, Jio'nun ülkede teşvik ettiği dramatik dönüşüm ise heyecanımızı arttırdı." ifadesi kullanıldı.

Reliance Jio'dan yapılan açıklamada da anlaşmanın hem şirket hem de ülke için faydalı olacağı belirtilerek, "Bu ortaklık, Hindistan'ın çok yönlü gelişmesini hızlandıracak, Hint halkının ve Hint ekonomisinin ihtiyaçlarını karşılayacaktır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yaklaşık 400 milyon WhatsApp kullanıcısının bulunduğu Hindistan'a yapılan bu yatırım, Facebook için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Hindistan makamlarınca şubat ayında WhatsApp'la dijital ödeme hizmeti sunmayı amaçlayan uygulama WhatsApp Pay'in kullanıma açılmasına izin verilmişti. Jio Platforms, Hindistan pazarında hızla...