02 / 05 / 2024

John Paterson Köşkü yangın

John Paterson Köşkü yangın

İzmir'in Bornova ilçesindeki tarihi John Paterson Köşkü'nde çıkan yangın hasara yol açtı. Yangının köşk içinde kalan tinerciler tarafından ısınmak için yakılan ateş nedeniyle çıktığı tahmin ediliyor.

John Frank Turizm Ve Yatçılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

John Frank Turizm Ve Yatçılık Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Semi Aslan tarafından kuruldu.

Mini John Cooper Works'e tam 78 bin 128 TL zam geldi! İşte Mini John Cooper Work 19 Aralık fiyat listesi!

Mini John Cooper Works'e bu ay tam 78 bin 128 TL zam geldi. Peki Mini John Cooper Works'un Aralık 2022 fiyatları ne kadar? İşte Mini John Cooper Work 19 Aralık fiyat listesi...

Bursa'da satışa çıkarılan 600 yıllık kiliseye alıcı bulunamıyor!

Bursa'da 6 yıl önce 1 milyon dolara satışa çıkarılan Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesine alıcı bulunamıyor. 600 yıllık bina, 6 senedir yeni sahibini bekliyor.

Londra'da bankalar ofislerini küçültüyor! Plazalar boşalıyor!

Dünya finans merkezi olarak bilinen Londra'da bankalar yüksek maliyetler yüzünden ofislerini küçültmeye gidiyor. İngiltere Hazine Bakanı John Glen bazı CEO'ların evden çalışmaya sıcak baktığını dile getirdi. 

Paterson Köşkü'nün restorasyonu 38 aydır bitirilemedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 ayda tamamlamayı planladığı Bornova’da bulunan Paterson Köşkü'nün restorasyonunu, 38 ay geçmesine rağmen hala tamamlanamadı.

Paterson Köşkü restore edilip bakanlığa devredilecek!

Paterson Köşkü’ndeki restorasyon çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, binaya sonradan yapılan tüm eklentileri de yapıya zarar vermeden ve herhangi bir vibrasyon oluşturmadan beton çürütme yöntemiyle kaldırıyor.

Paterson Köşkü'nün restorasyonu tam gaz!

Geçici makyaj değil, kalıcı güzellik İzmir Büyükşehir Belediyesi, harabe durumdaki 158 yıllık Paterson Köşkü’nde restorasyon çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İzmir Paterson Köşkü’nün restorasyonu başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yaparak yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü’nün restorasyonunu başlattı.

İzmir Paterson Köşkü'nün restorasyonu başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yaparak yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü'nün restorasyonunu başlattı

İzmir Paterson Köşkü yeniden inşa ediliyor!

Yeni Asır Gazetesi muhabiri Yağmur Uygur İzmir eski Milletvekili ve işadamı Murat Koç ile bir röportaj gerçekleştirdi. Koç, milletvekilliği döneminde üzerinde durduğu Bornova'daki Paterson Köşkü'nün yeniden İzmir'e kazandırılmasıyla ilgili protokolün imzalandığını ve inşaata başlanma aşamasına gelin

İzmir Paterson Köşkü için geriye sayım başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü’nün restorasyonu için ihale yaptı. 22 firmanın katıldığı ihaleye ilişkin yasal sürecin tamamlanmasından sonra başlayacak restorasyon çalışmaları 2 yılda bitirilecek.

İzmir Paterson’un restorasyon ihalesine 22 firma katıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü’nü restore etmek için ihaleye çıktı. İhaleye 22 firma başvurdu.

İzmir Paterson Köşkü’nün restorasyon ihalesi 13 Haziran'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda bulunan 157 yıllık Paterson Köşkü’nü restore etmek için 13 Haziran Pazartesi günü ihaleye çıkıyor.

John Paterson Köşkü yangın Haberi

John Paterson Köşkü yangın


Bornova Mustafa Kemal Caddesi'nde bulunan tarihi köşkte henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangın hasara yol açtı. Yangının çıkış nedenin kesin belirlenmesi için çalışma başlatıldı. Yangının köşkün tinerciler tarafından ısınmak için yakılan ateş nedeniyle çıktığı üzerinde duruluyor.


Daha önce de yanmıştı


Köşk, John Bortwick Paterson tarafından 1859 yılında inşa yaptırılmaya başlandı. 1986 yılında tinerciler tarafından çıkarılan bir yangın 38 odalı binanın ana yapısını ve batı kanadını neredeyse yok etti, doğu kanadına ise zarar verdi. Bahçesine yapılan kafeterya ile bir nebze olsun çekim merkezi haline getirilmeye çalışıldı. Kültür Bakanlığı, Peterson Köşkü'nün kullanım hakkını 49 yıllığına İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kiraladı. Sonrasında kullanım hakkıyla ilgili olarak bazı tartışmalar da gündeme geldi. İl...