07 / 05 / 2024

kaba inşaat malzemeleri nelerdir

kaba inşaat malzemeleri nelerdir

Bir kaba inşaatta olması gerekenler ve kaba inşaatta olmayanlar nelerdir? Kaba inşaat hangi işleri kapsıyor? İşte kaba inşaata dair merak ettikleriniz. Kaba inşaat ne demek, yanıtı...

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatı bitti!

Kamu-Özel ortaklığı tarafından inşa edilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nin(Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü) kaba inşaatı tamamlandı. Projede genel inşaatın yüzde 36’sı ise tamamlandı.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nin kaba inşaatı bitti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nde sona gelindi. 4 bloktan oluşan merkezin kaba inşaatı tamamlandı.

Keleş Center Airport'ta yüzde 100 yerli malı inşaat malzemeleri kullanılıyor!

Keleş İnşaat imzası ile hayata geçirilen Keleş Center Airport projesinde yüzde 100 yerli malı inşaat malzemeleri kullanılıyor...

Edonia Garden Pendik'in kaba inşaatı bitti!

Kar Yapı'nın hayata geçirdiği Edonia Garden projesinin kaba inşaatı tamamlandı. Projede daire teslimleri 1 yıl sonra yapılacak.

Yozgat Aydıncık Devlet Hastanesi'nin kaba inşaatı bitti!

Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde inşa edilen Yozgat Aydıncık Devlet Hastanesi'nde sona geliniyor. 10 yataklı hastanenin kaba inşaatı bitti.

Sapanca Spor Tesisleri'nin kaba inşaatı bitti!

Sapanca Spor Tesisleri'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Sapanca Hacımercan’da inşa edilen tesisin kaba inşaatı tamamlandı.

Sivas Kültür ve Spor Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Sivas Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi’ne yapılacak olan Hanımlar Kültür Merkezi ile Gençlik Spor Merkezi'nin ihalesi tamamlandı. Projenin kaba inşaatı tamamlandı.

Kaba inşaat maliyet bedelleri 2019!

Bir yapının inşaat maliyeti, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. İşte kaba inşaat maliyet bedelleri 2019..

Doğu Garajı Kültür Merkezi projesinde kaba inşaat bitti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi’nde kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. 

100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2019!

2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri geçtiğimiz hafta belli oldu. Peki, 100 metrekare kaba inşaat maliyeti 2019 ne kadar oldu?

Taksim Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Taksim’de 1,5 yıl önce yapımına başlanılan caminin kaba inşaatı tamamlandı. Temeli 17 Şubat 2017’de atılan caminin ince işçiliği başladı.

Taksim Camisi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Taksim'de temeli 17 Şubat 2017'de atılan 1,5 yıl önce yapımına başlanan caminin kaba inşaatı tamamlandı.

Alanya Hasta Yakınları Tesisi'nin kaba inşaatı bitti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya’da inşa edilen Hasta Yakınları Sosyal ve Kültürel Tesisi’nin kaba inşaatı bitti. Tesisin yakın zamanda hizmete açılması planlanıyor.

kaba inşaat malzemeleri nelerdir Haberi

kaba inşaat malzemeleri nelerdir

Kaba inşaat ne demek?

Kaba inşaat; Kum, çakıl, çimento, kireç, demir, tuğla, kalıp, kalıp bağlantı elemanları kullanılarak yapının taşıyıcı betonarme ve dolgu duvarları yapılmış, başka bir anlatımla henüz iç sıvası bitmemiş, çerçeveleri takılmamış, tesisatları döşenmiş ama aydınlanma vs. bitirilmemiş, boyanmamış inşaata deniyor.


Yukarıdaki tanımdan da anlaşıldığı gibi, kaba inşaatta aydınlanma yapılmamış; boyanmamış ve henüz iç sıvası yapılmamış olan yaplar, kaba inşaat olarak karşımıza çıkıyor.


İnşaatın kaba kısmının tamamlanıp tamamlanmadığı, tanımda geçen işlerin yapılıp yapılmadığı ancak “teknik bilirkişi” raporlarıyla anlaşılabiliyor.


Teknik bilirkişi, yukarıda bulunan kıstasları değerlendiriyor. Tanımda yer alan işlerin aksine bir iş veya eksik bir iş görmedikçe kaba inşaat tamamlanmıştır onayı veriliyor.


Kaba inşaat malzemeleri nelerdir?

* Kum

* Çakıl

* Çimento

* Kireç

* Demir

* Tuğla

* Kalıp

* Kalıp bağlantı elemanları 



Kaba inşaat sözleşmesi!



Işıl Seren...