05 / 05 / 2024

kabahatler kanunu ceza oranları 2014

kabahatler kanunu ceza oranları 2014

Yeni yılla birlikte Kabahatler Kanunu’na göre uygulanacak cezalar da arttı. Dilencilik yapanlara, gürültü çıkarıp komşusunu rahatsız edene, kimlik bildiremeyenlere 91 lira ceza yazılacak. Yere çöp atmanın cezası ile 31 lira olarak uygulanacak...

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

İmara aykırı yapılar için 'ceza' düzenlemesi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Buna göre, İmar Kanunu kapsamında aykırılıklar eylem-ceza dengesine uygun olarak, aykırılığa konu yapının büyüklüğüne göre değerlendirilecek.

Asılsız 'evim yıkıldı' ihbarına 235 lira idari para cezası!

Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Kahramanmaraş'ta, "evim yıkıldı" diyerek yalan ihbarda bulunan vatandaşa Kabahatler Kanunu'na göre 235 TL para cezası kesildi...

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Ege ve Akdeniz'deki 6 çimento fabrikasına 70 milyon 913 bin lira ceza!

Rekabet Kanunu`nu ihlal ettikleri gerekçesiyle Ege ve Akdeniz Bölgesi`ndeki 6 çimento fabrikasına toplam 70 milyon 913 bin lira ceza kesildi. Torbalı Ticaret Odası`nın Başkanı Olgun, “Bu ceza bunlara az gelir” dedi.

Konutu geç teslim eden 2016'da daha fazla ceza ödeyecek!

Aidatsız kart sunmayan, konutu geç teslim eden, ayıplı mal üreten 2016'da daha fazla ceza verecek. Tüketici Kanunu'na aykırılıklara verilen ceza miktarları 1 Ocak'tan itibaren yüzde 5.58 artıyor.

Eskişehir'deki 207 inşaat denetlendi!

207 inşaatta denetim gerçekleştiren ekipler, eksikleri görülen 66 inşaata ihtar verdi. İhtar verildiği halde eksikliğini gidermeyen 34 inşaata da ekipler tarafından 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na göre idari yaptırım para cezası uygulandı.

Isı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

3 kez ceza alan kentsel dönüşüm denetimcisine 1 yıl iş yok!

Kentsel dönüşümde denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim firmalarına yüzde 50 ceza kesilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, bir yılda üç idari para cezası alan kuruluş, kamudan bir yıl ihale alamayacak.

Komşu gürültüsüne ceza var mı?

2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin tebliğ, 28 Aralık 2014 tarihinde 29219 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, komşu gürültüsüne ceza var mı?

Apartman ceza kanunu 2015!

Apartman sakinlerinin kurallara uymaları gerekiyor. Aksi halde apartman kurallarına uydun davranmayan ve gürültü çıkartarak huzuru bozmaya sebebiyet veren kimseler cezalandırılıyor. İşte apartman ceza kanunu 2015....

AVM Yasası'nda yasaklar, ceza hükümleri ve denetim!

AVM Yasa tasarısında teklif edilen yasaklar hangileri? AVM Kanunu teklifinde yer alan ceza hükümleri neler? AVM Yasası 2014, AVM ve büyük mağazalara nasıl bir denetim öneriyor? İşte cevaplar...

kabahatler kanunu ceza oranları 2014 Haberi

kabahatler kanunu ceza oranları 2014


Yeni yılla birlikte Kabahatler Kanunu’na göre uygulanacak cezalar da arttı. Dilencilik yapanlara, gürültü çıkarıp komşusunu rahatsız edene, kimlik bildiremeyenlere 91 lira ceza yazılacak. Yere çöp atmanın cezası ile 31 lira olarak uygulanacak. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu çerçevesinde yeni yılda uygulanacak en yüksek ceza 519 bin 650 lira .


Kabahatler Kanunu kapsamında 2014 yılında uygulanacak idari para cezaları belli oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, yeni belirlenen ceza miktarlarını kamuoyu ile paylaştı. Düzenlemeye göre; dilencilik, sarhoşluk, kaldırımı işgal etmek, kamu binalarında, toplu taşıma araçlarında sigara içenlere, başkasını rahatsız edenlere 91’er lira para cezası uygulanacak. Kumar oynayanlara 189, gürültüye maruz bırakan işletme sahibine bin 929 lira, ilgili kurumdan belge almamış kişilerden ürün alan veya bu kişilere ürün satan ya da belgesinde...