30 / 04 / 2024

Kabataş lisesi restorasyon

Kabataş lisesi restorasyon

Kabataş, İstanbul Erkek, Çamlıca Kız gibi gözde liselerin de aralarında yer aldığı İstanbul'daki 31 tarihi okul 202 milyon 831 bin TL'lik dev bir bütçeyle restorasyona alınıyor. Anıtlar Kurulu projeleri onayladı. 13 okulda restorasyon başladı.

İnşaat Mühendisi Ercüment Belül vefat etti!

Kabataş Lisesi ve İTÜ mezunu İnşaat Mühendisi Ercüment Belül vefat etti. 

Kabataş Erkek Lisesi'nde yangın çıktı!

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan Kabataş Erkek Lisesi'nde yangın çıktı. Yangına müdahele etmek için olay yerine birçok itfaiye ekibi sevk edildi.

Kabataş Erkek Lisesi yıkılıyor mu?

Feriye Sarayı’nın Kabataş Erkek Lisesi olarak kullanılan tarihi binası restorasyon adı altında iş makineleriyle yıkılıyor.

Ali Ağaoğlu’na Kabataş Lisesi Eğitim Vakfı’ndan mask hediyesi!

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu’na kendisinin maskını takdim etti. Ali Ağaoğlu; “Yıllar önce öğrencisi olduğum okuldan böyle anlamlı bir hediye almak beni çok mutlu etti” dedi.

Vasip Şahin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin Nişantaşı Anadolu Lisesi, Köse Raif Paşa Köşkü, Şeker Han, Bayrampaşa Eğitim Kompleksi ve İstanbul Ticaret Odası Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

1991 yılında Ortaköy Meydanı yeniden düzenlenecekmiş!

1991 yılında Ortaköy yeni bir yüze kavuşacakmış. Turizm Bakanlığı'ndan alınan teşvikle ''Ortaköy Meydanı Projesi'' ihale çıkacakmış. Ortaköy Meydanı ve kıyıları, Kabataş Lisesi'nden Boğaziçi Köprüsü'nün ayağına kadar uzatılacakmış.

Tarihi Yozgat Lisesi'nde restorasyon çalışması için imzalar atıldı!

Yozgat’ın tarihi zenginlikleri arasında yer alan Yozgat Lisesi restorasyonu, çevre düzenlemesi ve bahçe duvarı yapım işi için imzalar atıldı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, imza töreninde bir konuşma yaptı...

Setup Proje Mimarlık Restorasyon İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Setup Proje Mimarlık Restorasyon İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Yılmaz Gökberk Esmer tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Ekim'de Kabataş, Ömer Avni Mahallesi'nde kuruldu.

TOKİ Kahramanmaraş Göksun'da Anadolu Lisesi ihalesi yarın!

TOKİ Kahramanmaraş Göksun'da Anadolu Lisesi inşaatı işinin ihalesi yarın saat 14.00'te yapıyor...

Foça'daki restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere!

Foça’da devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarında önemli mesafe katedildi, Phokaia Antik Kenti’ni çevreleyen surların restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Geçmişimizi bilip geleceğe yön vermeye çalışıyoruz” dedi.

İDOBÜS Kabataş-Bursa hattında 1 milyon 113 bin 321 yolcu taşıdı!

İDOBÜS, Kabataş-Bursa-Kabataş hattında 22 Mart ile 24 Aralık 2012 tarihleri arasında 1 milyon 113 bin 321 yolcu taşıdı

Phokaia Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor!

İzmir’in turizm cenneti Foça’da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle süren kazı ve restorasyon çalışmalarında önemli mesafe katedildi.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin yerine rezidans yapılacak!

2013 yılında arazi üzerinde bulunan Şişli Endüstri Lisesi'nin yerine rezidans ve iş yerlerinin yapılacağını öğrenen öğretmen ve öğrenciler sokağa döküldü...

Kabataş lisesi restorasyon Haberi

Kabataş lisesi restorasyon

Kabataş, İstanbul Erkek, Çamlıca Kız gibi gözde liselerin de aralarında yer aldığı İstanbul'daki 31 tarihi okul 202 milyon 831 bin TL'lik dev bir bütçeyle restorasyona alınıyor. Anıtlar Kurulu projeleri onayladı. 13 okulda restorasyon başladı.


İSTANBUL'da son 10 yılda inşaa edilen okul yapımlarından 49 milyon TL arttı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, artan paraların 49 milyon TL'sinin tarihi okul restorasyonunda kullanılması talebini Milli Eğitim Bakanlığı’na iletti. Bakanlık, İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı’nca talep kabul gördü, Bakan Nabi Avcı onayladı. İstanbul’daki 31 tarihi okul Anıtlar Kurulu’nca incelendi. Kurulun onayıyla 31 okuldan, 13'ünün resmen restorasyonu başladı. Toplam 202 milyon 831 bin TL'lik dev restorasyonun artan paralardan toplanan 49 milyon TL dışındaki bütçeyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bizzat ilgilendiği öğrenildi.


Kabataş'a 36.4 milyonluk yurt


İstanbul'da...