22 / 07 / 2024

Kabe hasar mı gördü

Kabe hasar mı gördü

Kabe’nin sel suları ve savaşlar sırasında atılan mancınıklar sebebiyle yıllarca büyük hasarlar gördüğünü anlatan Tarihçi Talha Uğurluel, 1600’lü yıllarda yağmur nedeniyle de üç duvarının yıkıldığını söyledi.

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.

Birçok kişi bunu araştırıyor! Depremde hasar gören araçlar kaskodan para alacak mı?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen büyük depremlerde onbinlerce araç da enkaz altında kalarak, büyük bölümü hurdaya çıktı. Peki deprem nedeniyle hasar gören araçlara trafik sigortası ve kasko ödeme yapıyor mu? İşte birçok kişinin merak ettiği o sorunun yanıtı…

Erzurum'da mühendislik hizmeti olmayan yapılar depremde hasar gördü!

Erzurum'da meydana gelen deprem sonrasında hasar alan yapılarda mühendislik hizmeti alınmadığı tespit edildi. 

İzmir Karaburun'da depremde evi hasar gören ailelere kira yardımı yapılıyor!

İzmir'de büyük yıkıma neden olan deprem sonrasında rekor düzeye ulaşan dayanışmanın lideri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Kösedere Mahallesi'ndeki evleri depremden ağır hasar görün ailelere de yardım ediyor.

Net Assist Hasar Onarım Limited Şirketi kuruldu!

Net Assist Hasar Onarım Limited Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeli ile Emre Kaya ve Serhat Güney ortaklığında kuruldu.

Murat Kurum: İzmir'de hasar tespiti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'de meydana gelen sel nedeniyle il müdürlüğü ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hasar tespiti için İzmir'e mühendis gönderdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespiti çalışmaları için 6 inşaat mühendisini bölgeye gönderdi. 

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi!

Pendik Belediyesi İzmir'deki hasar tespit çalışmaları için 4 müteahhit görevlendirdi. Ekip, 10 gün boyunca hafif, orta ya da ağır hasarlı binalarda incelemeler yapacak.

İzmir'de 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de şu ana kadar 22 bin binada, 141 bin bağımsız bölümün hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını dile getirerek, ağır hasarlı, acil ve yıkık bina sayısının 180 olduğunu açıkladı.

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına dahil edilmedi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespit çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunmuştu. İzmir İl Müdürlüğü, derneğin başvurusunu reddetti.

Murat Kurum: 1 hafta içinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum İzmir'deki depremin ardından muhtarlarla bir araya geldi. Kurum, "Bir hafta 10 gün içerisinde hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız'' dedi.

Aks Hasar Onarım Yapı Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aks Hasar Onarım Yapı Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Levent Kara tarafından kuruldu.

Kabe hasar mı gördü Haberi

Kabe hasar mı gördü

Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Sultan 2.Selim’in, Mimar Sinan’ı Mekke’ye gönderdiğini ve Kabe’yi tamir ettirdiğini de anlatan Uğurluel, “O, 8 yıl padişah olarak kalmasına rağmen önemli işler yapmıştır. Kabe’nin revaklarını yaptırmıştır. Konya Mevlana Camisi’ni, İslam sanatının en muhteşem örneklerinden Edirne Selimiye külliyesini, Karapınar külliyesi’ni ve Ayasofya Camisi’nin son iki minaresini yaptırdı. “


Tarihçi Talha Uğurluel, Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Peygamber Efendimiz’in İzinde Mekke ve Medine” konulu söyleşide davetlilere bilgilerini paylaştı. Radyo D’den Polat Labar’ın sunduğu programda konuşan Talha Uğurluel, kendisini dikkatle dinleyenlere adeta Mekke ve Medine gezisi yaptırdı. Sinevizyon gösterisi eşliğinde konuşmasını yapan Talha Uğurluel, Kabe’nin ilk başlarda 4 duvar halinde üzeri açık olarak inşa edildiğini belirtti. Kabe’nin kapladığı alanın, Allah’ın (c.c.) kendisine ayırdığı toprak parçası olduğunu ifade eden...