28 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'daki Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada ilk depremden sonra gece saatlerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer'in kendisini telefonla arayarak Osmaniye-Kahramanmaraş hattında bir deprem olduğunu söylediğini kaydeden Süleyman Soylu, hemen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdiğini dile getirdi.

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İlk gelen bilgiden sonra alanın bu derece yaygın olabileceğini düşünmediğini dile getiren İçişleri Bakanı Soylu, daha sonra AFAD'a geçerek çalışmalara başlandığını söyledi. Ardından bakanların şehirlere görevlendirildiğini ifade eden Soylu, Kahramanmaraş'a hareket ettiğini hatırlattı.

Yaşanan depremlerle insanların hayatlarını kaybettiğini, medeniyetin sütunlarının devrildiğini belirten Süleyman Soylu, depremin ciddi tahribata neden olduğunu dile getirdi.


Geri Dön