28 / 04 / 2024

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Van'ın Erciş ilçesinde 2011'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremin 12. yılı sebebiyle sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

Tüm afetlerde yaşamını yitirenleri rahmetle anan Bakan Mehmet Özhaseki, ülkeyi, deprem başta olacak şekilde bütün afetlere karşı hazır hale getirmekte kararlı olduklarına dikkat çekti. 

2012 den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

2012'DEN BUGÜNE 2 MİLYON 200 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM DÖNÜŞTÜ

Bakan Özhaseki, yaptığı son dakika açıklamasında "Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı aralıksız devam ediyoruz. Ülkemiz genelinde, 2012 yılından bugüne kadar 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü bitirdik" ifadelerine yer verdi. 

Özhaseki, 400 bin bağımsız bölümün de dönüşümünün sürdürüldüğüne vurgu yaptı. 

"Bugüne kadar Bakanlık olarak kentsel dönüşüm projelerine 480 milyar TL değerinde kaynak sağladık" bilgisini de paylaşan  Bakan Özhaseki, Türkiye Yüzyılı'nın sağlam, güvenli, Sıfır Atık uyumlu, iklim dostu kentlerini vatandaşlarla el ele vererek inşa etmekte kararlıyız" diyerek açıklamasını tamamladı. 

2012 den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI DA KURULDU

Türkiye’nin yapı stokunun yenilenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı faaliyette bulunacak olan ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın imzasıyla geçtiğimiz günlerde resmen kuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe alınan karar ile ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın altında biri Marmara’ya özel olacak şekilde 3 ayrı genel müdürlük oluşturuldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, başkanlık ile ilgili yaptığı açıklamasında "Kentsel Dönüşüm Başkanlığımız ile kentsel dönüşüm çalışmalarımızı çok daha hızlı ve etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Yeni düzenlemelerle, inşallah ülkemizi deprem başta olmak üzere afetlere karşı daha hızlı bir şekilde dirençli hâle getireceğiz" dedi ve akıllı şehir teknolojileriyle donatılmış geleceğin şehirlerinin hep birlikte inşa edileceğini söyledi. 

2012 den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki dün yaptığı bir başka açıklamasında da Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen şehirler ile ilgili konuştu. 

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması amacıyla hızla çalıştıklarına dikkat çekti ve 850 bin bağımsız inşa edileceğini dile getirdi. 

Özhaseki, bunlardan 200 bininin yapımının hızla sürdürüldüğüne de vurgu yaptı. 

Ayrıca, deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması amacıyla ugyulamaya alınan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ilişkin de konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm projemize yapılan 226 bin 325 başvuru ile ilgili çalışmalarımıza da devam ediyoruz" dedi ve güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu, iklim dostu yuva ve şehirlerin inşa edileceğinin altını çizdi. 

Dev finans kuruluşundan şok rapor: 2024’de iflaslar yüzde 10 artacak! İşte en kırılgan sektörler

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında yeni hafta depremi! Borsalar bir bir duyurdu! Çiftçilere flaş haber! 

Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz! İşte emlak vergisi muafiyeti şartları 2023!

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 


Geri Dön