29 / 04 / 2024

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'da 10 senede 25 bin bağımsız bölümün dönüştüğünü söyledi. 



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırmak ve vatandaşları bilgilendirmek içim üç sitenin sakinleriyle buluştu.

Tuzla Belediyesi'nin aktardığı detaylara göre Başkan Şadi Yazıcı, Borsa Kent Sitesi, Taşpınar Sitesi ve Levent Sitesi sakinleriyle Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde yapılan toplantılarda buluştu. Son günlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde plan süreçleri, projelerin inşa edilmesi ve sözleşmelerin imzalanması gibi konularda vatandaşlarla bilgi alışverişleri gerçekleştirdi. Başkan Yazıcı, fay hattına en yakın iki ilçe arasında yer alan Tuzla'da, 10 senedir süren ve her sene ivmelenerek artış gösteren dönüşüm hızını sürdürdüklerini dile getirdi. Başkan Şadi Yazıcı, vatandaşların sorularını da cevapladı ve onların taleplerini dinledi. 

Tuzla da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

“25 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜMDE KENTSEL DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRDİK” 

Kentsel dönüşümde Tuzla ilçesinde önemli bir ivme yakaladıklarına değinen Başkan Şadi Yazıcı, fay hattına en yakın iki ilçe arasında yer alan Tuzla’da, 10 senedir süren ve her sene ivmelenerek artış gösteren dönüşüm hızını sürdürdüklerini kaydetti. Başkan Yazıcı açıklamasında “Bugüne kadar 2 bin 500’e yakın binada 25 bin bağımsız birimde kentsel dönüşüm gerçekleştirdik. Dönüşüme hız kesmeden de devam ediyoruz. Dönüşüm bizim işimiz” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZA GÜVEN VERİYORUZ” 

Başkan Yazıcı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada deprem realitesini bildiklerini ve hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Açıklamasında deprem öncesinde verilecek olan en önemli kararın kentsel dönüşüm olduğuna değinen Başkan Yazıcı, “Dönüşümü engellemeye ve durdurmaya çalışanların, vatandaşlara karşı iyilik değil, kötülük yaptıklarını bilmeleri gerekiyor. Biz bu konuda vatandaşlarımıza birebir görüşüyoruz ve onların bir an önce karar vermesini sağlayacak olan süreçleri de kolay bir hale getiriyoruz. Söz konusu bu süreçleri kolaylaştırırken ayrıca onlara güven de veriyoruz. Belediyemiz güvencesinde kendilerinin canından sonra en kıymetli olan malı ile ilgili olarak kararlarını vererek bir an önce deprem güvenlikli evlerine kavuşmalarını arzu ediyoruz” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM BİZİM İŞİMİZ” 

Başkan Şadi Yazıcı açıklamasında kentsel dönüşümün Tuzla’nın geleceği için hayati bir önem taşıdığına değinerek, “Kentsel dönüşüm bizim işimiz” diye konuştu. Başkan Yazıcı ayrıca depremden sonra daha çok gündeme gelen kentsel dönüşümü engellemeye çalışanlara karşı vatandaşları uyardı ve Tuzla Belediyesi’nin bu konuda güvenilir bir partner olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Ev sahipleri dikkat! Evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

Miras hakkında bilinmesi gerekenler! Mirasta vasiyetnameyi bozan saklı pay ne demektir? 


Geri Dön