12 / 05 / 2024

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.



Depremlerden sonra bütün illerdeki arama-kurtarma ekiplerinin bölgelere sevk edildiğini bildiren Soylu, 26 bin enkazla karşıya kaldığınız andan itibaren buna yayılmanın ve ulaşmanın da belli bir zaman dilimi istediğini belirterek, "Burada devlet bütün gücüyle sahanın her tarafına, noktasına bir biçimde ulaştı, sağlıkçısıyla, arama-kurtarmacısıyla, iş makineleriyle, destek elemanları, gönüllüleriyle, psikososyal ekipleriyle ulaştı." dedi.

"Eğer Türkiye, çok uzun zamandır bu hazırlıkları yapmamış, gerçekleştirmemiş olsaydı, büyük bir kaosla karşı karşıya kalırdı." diye konuşan Bakan Soylu, Hatay'da iki binada cenazenin bulunduğuna yönelik ihbar sonucu çalışmanın yeniden başladığını, diğer yerlerde arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

Çadır kentlerin, konteyner kentlerin kurulmaya başlandığını dile getiren Süleyman Soylu, kamunun bütün gücünün sahada yer aldığını belirtti.

Açıklamasında şu anda hasar tespit oranının yüzde 75 ila 80 arasında olduğunu söyleyen Süleyman Soylu, yüzde 75-80 oranında, 600 bin bağımsız bölümün yıkılmış, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunu söyledi.

Bakan Süleyman Soylu açıklamasında 600 binin üzerinde, 600 bin bağımsız bölümden bahsettiklerini söyleyerek, buna ticaret alanındaki bağımsız bölümleri de eklerseniz bu 750 bin seviyesine geldiğini belirtti.

Prefabrik ev ve konteynerlerdeki yüzde 1 KDV uygulamasının kapsamı genişledi! Son dakika kararı resmen açıklandı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıkladı! Konutlar fay hattından en az 500 metre uzağa yapılacak!

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!


Geri Dön