22 / 07 / 2024

Kabe tamiri

Kabe tamiri

Kabe’nin sel suları ve savaşlar sırasında atılan mancınıklar sebebiyle yıllarca büyük hasarlar gördüğünü anlatan Tarihçi Talha Uğurluel, 1600’lü yıllarda yağmur nedeniyle de üç duvarının yıkıldığını söyledi.

1933 yılında Unkapanı Köprüsü 150 bin liraya tamir edilmiş!

1933 yılında Unkapanı Köprüsü'nün tamiri için 150 bin liraya ihtiyaç varmış. Bu tamir için bütçeden 150 bin lira ayrılmış.

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kapılar bazı durumlarda kırılabilmektedir. Bu kapıları değiştirme gereksinimi duymadan da bazı malzemeler ile tamir etmek mümkündür. Tamir süreci, kapıları öncekinden daha yeni ve sağlam hale getirecektir. Peki kapı tamiri nasıl yapılır?

Damlayan musluk tamiri nasıl yapılır? Musluk bataryası tamir edilir mi? 

Muslukta oluşan sızıntı ve tutukluk gibi problemler evde kolayca çözülebilen yaygın musluk arızalarıdır. Eğer musluğunuz kapalıyken sürekli su damlatıyorsa aşağıdaki pratik yöntemlerle bu sorunları kendi başınıza çözebilirsiniz. Peki musluk sorunları evde nasıl çözülür ve hangi yöntemler gerekir?

Türkiye'nin otomobili Togg'un servis süreci nasıl işliyor? İşte detaylar

Togg'un ilk trafik kazasını yaşamasından sonra yedek parça ve onarım işlemlerinin nasıl olacağı merak konusu oldu. Togg'un tamiri nerede yapılıyor? İşte Togg'un tamir süreciyle ilgili detaylar...

Umre fiyatları 2022 belli oldu! Umrede bir günde otel ve yemek masrafı ne kdar olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılına ait hac ve umre tarihlerini belirledi. Hac ibadetini yaparak hacı olmak isteyen adaylar ve umre ibadeti yapmak isteyenler söz konusu tarihlerde Suudi Arabistan'ın Mekke şehrindeki kutsal Kabe'ye giderek ibadetlerini yapabilecek.

Evini yenileyeceklere 30 bin TL devlet desteği!

Devlet tarafından vatandaşlara bu zorlu günlerde verilen sosyal yardımlar hızla devam ediyor. Bu kapsamda, konut yenileme, konut tamiri, prefabrik evler gibi birçok konuda yardım veriliyor...

Mekke'de Kabe çevresine 7 kule dikilecek!

Suudi Arabistan, gelen tepkilere rağmen İslam'ın en kutsal yeri olan Kabe'nin çevresini bina ile doldurmaya devam ediyor, bu kapsamda 4.5 milyar dolarlık yeni proje için imzalar atıldı.

Arabistan'ın Kabe planı korkuttu! Gökdelen sayısı artacak! 

Suudi Arabistan'ın Kabe için hazırladığı plan korkuttu. Kabe çevresindeki gökdelen sayısı artacak. 

Hayati Alioğlu: Türkiye'den cami onarımı için yardım bekliyoruz!

İstanköy'de din görevlisi olan Hayati Alioğlu, depremde hasar gören Defterdar Camii ile ilgili yaptığı açıklamada "Eğer, acil olarak caminin ibadete açılmasını istiyorsak, özellikle Türkiye'den caminin tamiri için yardım bekliyoruz." dedi

Trabzon Atatürk Köşkü'nde tadilat soruşturması!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Köşkü'ndeki tarihi avizenin tamiri için yapılan uygulama nedeniyle ilgililer hakkında soruşturma başlatıldı. Belediye, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Mekke Abraj Kudai Oteli'ne tepki!

Kabe'nin 2 kilometre uzağında dünyanın en büyük oteli Abraj Kudai'nin inşası devam ediyor. Otelin Kabe-i Şerif'e tepeden bakan binalara katılacak olması eleştirileri artırıyor.

Beykoz'daki 30 okul yenileniyor!

Her eğitim-öğretim yılı öncesinde ilçedeki okullara bir yıllık boya ve temizlik malzemesi temin eden Beykoz Belediyesi, okulların tamiri, bakımı ve fiziki ihtiyaçlarıyla da eğitime katkı sunuyor.

2. Selim Kabe'yi yeniledi!

Kabe’nin sel suları ve savaşlar sırasında atılan mancınıklar sebebiyle yıllarca büyük hasarlar gördüğünü anlatan Tarihçi Talha Uğurluel, 1600’lü yıllarda yağmur nedeniyle de üç duvarının yıkıldığını söyledi.

Kabe tamiri Haberi

Kabe tamiri

Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Sultan 2.Selim’in, Mimar Sinan’ı Mekke’ye gönderdiğini ve Kabe’yi tamir ettirdiğini de anlatan Uğurluel, “O, 8 yıl padişah olarak kalmasına rağmen önemli işler yapmıştır. Kabe’nin revaklarını yaptırmıştır. Konya Mevlana Camisi’ni, İslam sanatının en muhteşem örneklerinden Edirne Selimiye külliyesini, Karapınar külliyesi’ni ve Ayasofya Camisi’nin son iki minaresini yaptırdı. “


Tarihçi Talha Uğurluel, Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Peygamber Efendimiz’in İzinde Mekke ve Medine” konulu söyleşide davetlilere bilgilerini paylaştı. Radyo D’den Polat Labar’ın sunduğu programda konuşan Talha Uğurluel, kendisini dikkatle dinleyenlere adeta Mekke ve Medine gezisi yaptırdı. Sinevizyon gösterisi eşliğinde konuşmasını yapan Talha Uğurluel, Kabe’nin ilk başlarda 4 duvar halinde üzeri açık olarak inşa edildiğini belirtti. Kabe’nin kapladığı alanın, Allah’ın (c.c.) kendisine ayırdığı toprak parçası olduğunu ifade eden...