17 / 05 / 2024

kaç tane barajın çevresine ağaç dikilecek

kaç tane barajın çevresine ağaç dikilecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 2013-2017 yıllarını kapsayan Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çerçevesinde toplam 400 baraj ve gölette çalışma gerçekleştirilecek...

8500 TL asgari ücret ile kaç gram altın, kaç tane çeyrek altın alınabilir? Eskiden ne kadar alınabiliyordu?

Asgari ücretle kaç tane çeyrek altın, kaç gram altın alınabilir merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı asgari ücretinin 8 bin 506 TL olduğunu açıkladı. Peki, 8500 TL asgari ücret ile kaç gram altın, kaç tane çeyrek altın alınabilir?

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına 16 metre kaldı. 

Yusufeli Barajı'nın gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşaatı devam eden ve tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliğe sahip olacak Yusufeli Barajı'nın, gövdesinin tamamlanmasına 21 metre kaldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı!

Tamamlandığında çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 244 metreye ulaştı...

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı inşaatında sona gelindi. Yüzde 80'i tamamlanan barajın 2021'de açılması bekleniyor.

Şile'de 40 kaçak yapının yıkımına başlandı!

İstanbul Şile'de, kamuya ait hazine taşınmazları üzerine inşa edilen 40 kaçak yapının yıkımına başlandı.

Yusufeli Barajı'nın yapımında son 50 metre!

Yusufeli Barajı 225 metre gövde yüksekliğine ulaşırken, barajın inşaatının tamamlanması için son 50 metre kaldı.

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Etiyopya, Hedasi Barajı'nın inşaatının yüzde 74'ünü tamamladı!

Etiyopya, gelecek ay doldurmaya başlayacağı tartışmalı hale gelen Hedasi Barajı'nın yüzde 74'ünü tamamlandığını açıkladı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliğinde 211 metreye ulaşıldı!

Türkiye'nin 1. dünyanın 3. en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliğinde 211 metreye ulaşıldı...

Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Ekonomiye yılda 32 milyon liralık katkı sağlayacak olan Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı...

kaç tane barajın çevresine ağaç dikilecek Haberi

kaç tane barajın çevresine ağaç dikilecek


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çalışmaları yurt genelinde devam ediyor. 2013-2017 yıllarını kapsayan Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çerçevesinde toplam 400 baraj ve gölette çalışma gerçekleştirilecek. 


Orman Genel Müdürlüğü söz konusu plan kapsamında Kahramanmaraş Menzelet Baraj Havzası çevresinde 2013 yılında 4 bin 850 dekar alanda çalışma yaptı, 85 bin adet kızılçam fidanını toprakla buluşturdu. 


Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ile atıl durumda bulunan baraj kenarlarının ağaçlandırılması sağlanarak, su kalitesi ve miktarının artırılması hedeflendi. Ayrıca mevcut erozyon önlenerek barajların ekonomik ömrü uzatılacak. Bakanlık, Kahramanmaraş Menzelet Baraj Havzası çevresinde yapılan çalışmalarla erozyon neticesi oluşan toprak dolmasının önüne geçmeyi, barajın ömrü uzatmayı, barajdaki suyun kalite ve miktarını artırmayı amaçladı.


Baraj Havzaları...