05 / 07 / 2024

kaçak çay bahçeleri mudanya

kaçak çay bahçeleri mudanya

Bursa Mudanya Belediyesi, Tekel Parkı içindeki çay bahçelerini yıkmaya başladı. İşletmeciler, kanunsuz bir iş yapmadıklarını, her eklentiyi Mudanya Belediyesi'nden alınan izin ve ilçe girişinde ruhsatla yaptıklarını ifade etti..

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Belediyeden satılık ve kiralık gayrimenkul fırsatı! Otopark, çay bahçesi ve arsaları kaçırmayın!

Erzurum İli Aziziye Belediye Başkanlığı, Erzurum'da yer alan otopark, çay bahçesi ve engelsiz yaşam merkezini kiraya verirken, iki adet ticari arsayı satışa çıkarıyor.

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Korunan alanlardaki 6 bin 699 kaçak yapının 688'inin yıkımı gerçekleşti! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından  2019'dan bu yılın nisan ayına kadar özel çevre koruma bölgeleri ile doğal sit alanlarında tespit edilen 688 kaçak yapı yıkıldı. 

Silivri'de kaçak 8 yapının yıkımı gerçekleştirildi! 

Silivri Belediyesi, Çayırdere Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine inşa edilen 8 kaçak yapının yıkım işlemlerini tamamladı. 

Korunan alanlarda 6 bin 755 kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini söyledi.

Diyarbakır Sur'daki kaçak yapılar kaldırıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Sur İlçesindeki Millet Bahçesi’nde bulunan ve görüntü kirliliğine sebep olan kaçak yapıları kaldırdı.

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

Bodrum'da 380 kaçak yapı yıkıldı! 1600 yapı hukuki süreçte!

Bodrum’da doğanın korunması, vahşi yapılaşmanın önüne geçilmesi ve imara aykırı yapılaşma ile mücadele için başlatılan “Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği” hız kesmiyor. Bölgede, 2019 Nisan ayından bu yana 380 yapının yıkımı yapıldı. 

TBMM hobi bahçeleri için mesai yapacak! 

TBMM, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmesinin engellenmesini, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresi ve alkol üretimi ile satışının denetime alınmasını da içeren kanun teklifini yasalaştırmak amacıyla mesai yapacak...

Silivri Çayırdere Mahallesi'nde 2 kaçak yapı yıkıldı!

Çayırdere Mahallesinde hazine arazisine inşa edildiği belirlenen 2 kaçak yapı, Silivri Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

kaçak çay bahçeleri mudanya Haberi

kaçak çay bahçeleri mudanya

Mudanya Belediyesi, Tekel Parkı içindeki çay bahçelerini yıkmaya başladı. Dün sabah saatlerinde geniş emniyet tedbirleri altında başlayan yıkım, iş yeri sahiplerinin mekânlarım kendilerini yıkmayı talep etmeleri üzerine cuma gününe ertelendi. Yıkıma Park Kafe'den başlayan ekipler, Palmiye Kafe'nin de bir kısmını yıktıktan sonra yıkıma ara verdi. İşletmeciler, kanunsuz bir iş yapmadıklarım, her eklentiyi Mudanya Belediyesi'nden alınan izin ve ilçe girişinde ruhsatla yaptıklarını ifade etti. İdare Mahkemesi'ne başvuran işletmeciler, yıkımı durdurmak için kanunen ne gerekirse yapacaklarını açıkladı.Belediye Başkan Vekili Sadi Saydam ise, "Tespit ettiğimiz kaçak yapılaşma ve işgaliyelerle ilgili tespit tutanaklarımızı kendilerine tebliğ edere yıkımı başlattık. Yıkımı yann saat 11.00'e kadar erteledik. Taahhütlere uymadıkları takdirde verilen tarihte yıkıma devam edilecek" dedi.(İHA) 


Bursa...