13 / 05 / 2024

kaçak elektrik tespit süreci

kaçak elektrik tespit süreci

Abonelik alınmadan elektrik kullanılması halinde kaçak elektrik kullanımı söz konusu oluyor. Bu şekilde kaçak elektrik kullanımının tespiti halinde kullanıcı cezalı olarak faturalandırılıyor. Peki, kaçak elektrik kullanımı nasıl tespit edilir?

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Korunan alanlarda 6 bin 755 kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, korunan alanlarda 40 ilde kasım ayı itibarıyla 6 bin 755 kaçak yapı tespit ettiklerini söyledi.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul'daki kaçak yapılar ilçe ilçe tespit ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor. Muğla'da kaçak yapıların tespiti ve yıkılmasının ardından sıra İstanbul'a geldi. İstanbul'da bulunan 4 milyon kaçak yapı uydularla tespit ediliyor.

Kaçak yapı avı devam ediyor!

Antalya’da 187 bin 339 için Yapı Kayıt Belgesi alındı. Fakat yapılan denetimlerde 140 belge iptal edildi. Kaçak olarak tespit edildi edilen 778 tanesinin 64’ü yıkıldı...

Bursa'da 40 bin kaçak yapı tespit edildi!

Bursa’nın en önemli sorunları arasında yer alan kaçak yapılaşmaya karşı etkin bir mücadele ortaya konması, kentin zirvesinin öncelikli gündem maddesi haline geldi.

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Alanya'da kaçak yapıya geçit yok!

İmar ve Zabıta Müdürlüğü tarafından denetimlerde tespit edilen imara aykırı çarpık ve kaçak yapıların yıkımına başlandı. Bu kapsamda İskele Caddesi’nde bir işyerinin imara aykırı olarak yapılan bölümleri yıkıldı

Bursa Osmangazi'deki kaçak depo yıkıldı!

Osmangazi'yi plansız ve kaçak yapılardan temizlemek adına kararlı mücadelesini sürdüren Osmangazi Belediyesi, Yeniceabat Mahallesi'nde tarım arazisi üzerine inşa edildiği tespit edilen bir depoyu yıktı.

İstanbloom'a kaçak kat cezası!

Şişli Belediyesi, BJK Başkanı Fikret Orman’ın ortağı olduğu Esin Yapı’nın projesinin çatısına kaçak kat çıktığını tespit etti. Söz konusu alanı mühürleyen belediye firmaya para cezası kesti...

Sapanca'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Sapanca Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerle tespit edilen kaçak yapılar, Zabıta Müdürlüğü gözetiminde, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılıyor.

kaçak elektrik tespit süreci Haberi

kaçak elektrik tespit süreci

Kaçak elektrik kullanımı nasıl tespit edilir?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin elektriğinin kullanıma açılması için taşınmazın maliki veya varsa kiracısı tarafından aboneliğin alınması gerekiyor. 


Abonelik alınmadan elektrik kullanılması halinde kaçak elektrik kullanımı söz konusu olmuş oluyor. Bu şekilde kaçak elektrik kullanımının tespiti halinde kullanıcı cezalı olarak faturalandırılıyor. Peki, kaçak elektrik kullanımı nasıl tespit edilir?


Kaçak elektrik kullanımı tespiti hakkında esaslar, Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Kaçak elektrik enerjisi kullanımı tespit süreci


MADDE 27 – (1) 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde yer alan hususlar göz önünde bulundurularak; kullanım yerinde yapılan kontrollerde, gerçek veya tüzel kişiler tarafından;


a) Dağıtım sistemine veya ölçü sistemine ya da tesisata tüketimin doğru tespit edilmesini engellemek suretiyle yapılan müdahalelerin tespiti veya 26 ncı maddenin birinci fıkrasının...