13 / 05 / 2024

kaçak elektrik tespiti

kaçak elektrik tespiti

Abonelik alınmadan elektrik kullanılması halinde kaçak elektrik kullanımı söz konusu oluyor. Bu şekilde kaçak elektrik kullanımının tespiti halinde kullanıcı cezalı olarak faturalandırılıyor. Peki, kaçak elektrik kullanımı nasıl tespit edilir?

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

Murat Kurum'dan kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kaçak yapıyla mücadelede kararlıyız. Özel çevre koruma bölgelerinde 2020 itibarıyla yaklaşık 6 bin 700 kaçak yapı tespiti yaptık. Bir taraftan tespitlerimizi yapıyoruz bir taraftan da yıkım süreçlerini yürütüyoruz" dedi.

İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülünü aldı.

Kiracısı kaçak elektrik ve su kullanan 79 yaşındaki kadına 10 ay hapis!

Adana Seyhan'daki 2 katlı gecekondusunun birinci katında yaşayan kiracılarının kaçak elektrik ve su kullandığı ortaya çıkan Fikriye Tuna (79) kesilen 20 bin lira tutarındaki faturayı ödeyemeyince 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

21 bin kaçak yapı yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiyemizde imar barışına uymayan 21 bin kaçak yapı tespiti gerçekleştirdik. Bu yapıların 8 bini sahil kesiminde yer alıyor. Bunların 850'ye yakınını yıkmış durumdayız ve kararlı bir şekilde 21 bin kaçak yapının yıkımını gerçekleştireceğiz" dedi...

İstanbul'daki kaçak yapılar ilçe ilçe tespit ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor. Muğla'da kaçak yapıların tespiti ve yıkılmasının ardından sıra İstanbul'a geldi. İstanbul'da bulunan 4 milyon kaçak yapı uydularla tespit ediliyor.

İnşaatta elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Kemalpaşa Mahallesi Bahçeler Sokak üzerindeki inşaatta çalışan İsmail Albayrak, kaçak elektrik akıma kapılıp hayatını kaybetti.

Adnan Oktar'ın villasındaki kaçak yapılar tespit edildi!

Adnan Oktar grubunun yıllardır kullandığı Kandilli'deki villanın bulunduğu arazide onlarca kaçak yapı tespiti gerçekleştirildi. 

Kaçak elektrik kullananların cezası iki kat artacak!

Kaçak elektrik kullananlara cezalar iki katına çıkacak.  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde ses getirecek değişikliklere hazırlanıyor. 

Bingöl'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Bingöl Belediyesi, kentin belirli noktalarında kanunsuz bir şekilde yapılmış kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmalarına başladı. Dün çarşı merkezinde başlayan çalışmalarla, tespiti yapılan tüm yapıların yıkılacağı vurgulandı.

İsmail Hakkı Edebali'den kaçak bina sahiplerine uyarı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bakan ve belediye başkanlarının adlarını kullanarak Kaçak binalara su, elektrik ve doğalgaz bağlama vaadiyle dolandırıcılık yapanlara karşı vatandaşları uyardı.

Kaçak binaların aboneliği kaosa neden oldu!

Uzun zamanadır beklenen "Kaçak binaya kentsel dönüşüme girme şartı ile elektrik-doğalgaz-su aboneliği" resmi ve tüzel kurumlar ile belediyeler arasında "yönetmelikteki yasal boşluklar" nedeni ile kaosa neden oldu.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeline itiraz edilemeyecek!

Yeni Elektrik Piyasası Kanunu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, 94.69 TL'lik faturada bulunan 27.23 TL'lik iletim dağıtım/kayıp kaçak bedeli bulunuyor.

kaçak elektrik tespiti Haberi

kaçak elektrik tespiti

Kaçak elektrik kullanımı nasıl tespit edilir?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin elektriğinin kullanıma açılması için taşınmazın maliki veya varsa kiracısı tarafından aboneliğin alınması gerekiyor. 


Abonelik alınmadan elektrik kullanılması halinde kaçak elektrik kullanımı söz konusu olmuş oluyor. Bu şekilde kaçak elektrik kullanımının tespiti halinde kullanıcı cezalı olarak faturalandırılıyor. Peki, kaçak elektrik kullanımı nasıl tespit edilir?


Kaçak elektrik kullanımı tespiti hakkında esaslar, Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.


Kaçak elektrik enerjisi kullanımı tespit süreci


MADDE 27 – (1) 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde yer alan hususlar göz önünde bulundurularak; kullanım yerinde yapılan kontrollerde, gerçek veya tüzel kişiler tarafından;


a) Dağıtım sistemine veya ölçü sistemine ya da tesisata tüketimin doğru tespit edilmesini engellemek suretiyle yapılan müdahalelerin tespiti veya 26 ncı maddenin birinci fıkrasının...