27 / 04 / 2024

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.



Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nce başarılı sağlıklı şehir projelerinin üretilmesini özendirmek ve diğer üyeler ile paylaşılmasını sağlamak için bu yıl 11’inci gerçekleşen Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda derecee yer alan belediyeler Suat Taner Sanat Merkezi’nde gerçekleşen törenle ödüllerine sahip oldu. 

Milliyet'te eyr alan habere göre; törene, Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra  İzmir  Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile üye belediyelerin başkan ve yöneticileri katılım gösterdi. Üye 35 Belediyeden 102 projenin katıldığı, Sosyal Sorumluluk, Sağlıklı Şehir Planlaması, Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Çevre olmak üzere 4 farklı kategorideki yarışmanın jüri Başkanlığı Prof. Dr. Ruşen Keleş yaptı. Prof. Dr. Feza Karaer, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Prof. Dr. Tülin Vural Aslan, Doç. Dr. Asım Mustafa Ayten ve Murat Ar’dan meydana gelen jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmede 9 belediyenin başvurusu kategori ödülüne, 14 belediyenin başvurusu ise jüri özel ödülünü kazandı.

İHA İLE TESPİTE ÖDÜL

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri ödül ödülünün sahibi oldu. Bursa’nın ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın elinden aldı. Yarışmada ayrıca Büyükşehir Belediyeleri değerlendirmesinde Sosyal Sorumluluk kategorisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ödülün sahibi olurken, İzmir Büyükşehir Belediyesi jüri özel ödülünü kazandı. Sağlıklı Yaşam kategorisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ödül, İzmir Büyükşehir Belediyesi de jüri özel ödülünü kazandı. Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde ödülüne sahip olan proje İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Sağlıklı Çevre kategorisinin kazananı Trabzon Büyükşehir Belediyesi olurken, Balıkesir, İzmir ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri de jüri özel ödünü aldı.

BAŞKAN AKTAŞ’TAN TEBRİK

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ödül kazanan üye belediyelerimizi tebrik ederim, yarışmamıza katılan tüm belediyelerimize ve jüri üyelerine teşekkür ederim. Yarışma duyurumuzda belirttiğimiz gibi büyükşehir belediyeleri dışındaki ödül kazanan belediyelere para ödülümüz olacak. En kısa zamanda bu ödüllerimizi de üye belediyelerimize ileteceğiz. Her zaman dediğimiz gibi aslında bu tip yarışmaların kazananı tüm üye belediyelerimiz olarak görülmeli, birbirinden değerli projeleri görerek kendi belediyelerimize uygulayabiliriz, uygulamalıyız da. Özellikle il belediyelerimizden bu yıl katılım olmadığını gördük. Gelecek yıl daha fazla belediyemizin katılımlarını diliyorum” şeklinde konuştu.


Geri Dön