05 / 05 / 2024

kaçak yapı avı

kaçak yapı avı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 ay önce başlattığı kaçak yapı avında yıkımlar yarın başlıyor. Eylül ayında kaçak yapı sahiplerine tebligatlar gönderilmişti. Sahillerdeki kaçak yapı sahiplerine tanınan süre sona erdi...

Kaçak yapı avı hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı denetçiler imar barışı fırsatçılarını yakalamak amacıyla şehir şehir dolaşıyor. Bakanlık 81 ile yollanan genelge ile bütün kaçak yapılara ilişkin sürece hız kazandırdı. 

Bodrum'da kaçak yapı avı hız kesmiyor!

Çağdaş Holding İcra Kurulu üyesi Dağlarca Çağlar, tatilcilerin gözdesi olan Bodrum'da kaçak yapı avının hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Pamukkale'de kaçak yapı avı hızlandı!

Denizli Valiliği tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce Pamukkale'de başlatılan 15 ahşap kaçak yapının kaldırılması için çalışmalar hızlandı.

Kaçak yapı avı devam ediyor!

Antalya’da 187 bin 339 için Yapı Kayıt Belgesi alındı. Fakat yapılan denetimlerde 140 belge iptal edildi. Kaçak olarak tespit edildi edilen 778 tanesinin 64’ü yıkıldı...

Bolu'da kaçak yapı avı!

Bolu'da, yaylalarda kaçak yapıldığı tespit edilen 5 yapının yıkımı gerçekleşti. Yıkım çalışmaları Dörtdivan İlçe Özel İdare ekipleri tarafından 3,5 saatte tamamlandı.

Fethiye'de kaçak yapı avına çıkıldı!

Muğla’nın Fethiye ilçesi havadan denetlendi. Kaçak yapı avına çıkıldı

Kapadokya’da kaçak yapı avı!

Kaçak yapılaşmayla gündeme gelen Kapadokya'da denetimler artırıldı. Bölgede, tüm kararların tek elden alındığı bir dönem başlıyor.

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

kaçak yapı avı Haberi

kaçak yapı avı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 ay önce başlattığı kaçak yapı avında yıkımlar yarın başlıyor. Eylül ayında kaçak yapı sahiplerine tebligatlar gönderilmişti. Sahillerdeki kaçak yapı sahiplerine tanınan süre sona erdi. İlk balyoz yüzde 70 oranında kaçak yapı tespit edilen Bodrum'a inecek. Torba'da yıkılacak iki otelin ismine Sabah ulaştı. Torba'da bulunan Thor Otel'in tamamı, Blue Dreams Otel'in ise imara aykırı olan bölümleri yıkılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, 15 milyon dolarlık Thor Otel'in yıkımı için yarın saat 09.30'da kapıya dayanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Bodrum kıyıları başta olmak üzere tüm sahil şeridinde yaptığı denetimler sonucu İzmir'in Çeşme ilçesinde 3 büyük turizm tesisinin yıkılmasına karar verilmişti.



BİLANÇO ÇOK AĞIR


Bodrum Cennet Koyu'nda 33, Güvercinlik'te de 320 yapı kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlenmişti. Güvercinlik'teki 320...