10 / 05 / 2024

Kadastral yol yönetmeliği

Kadastral yol yönetmeliği

Kadastral yola cephesi olmayan araziye yol nasıl alınır? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yer alan yasal hükümler bu haberde

Otopark Yönetmeliği düzenlemesi görüşe açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yerleşim yerlerinde araçların yol açtığı trafik sorunlarının çözümü için hazırlanan "Otopark Yönetmeliği" taslağı, görüşlerin alınması için kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Yeni Tip İmar Yönetmeliği sektörü tedirgin etti!

1 Temmuz’da yürürlüğe girecek ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ sektörde toplu değişikliğe yol açacak. Müteahhitler, yönetmelikle ilgili sıkıntılarını dile getirdiler.

Yeni Tip İmar Yönetmeliği Haziran 2017'ye kadar uzatıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve bu yılsonunda yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2017 yılı Haziran ayı sonuna kadar uzatıldığını müjdeledi.

Yeni tip imar yönetmeliği 2016 yılı sonuna ertelendi!

Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 20l6'da yürürlüğe girecek olan 'yeni tip imar yönetmeliği' uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi.

Yeni tip imar yönetmeliği uygulaması erteleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi.

İMSAD Ulusal Bina Yönetmeliği çalışmaları başlattı!

Türkiye’de birbiri ile çelişen yönetmeliklerin mal ve can kaybına yol açması İMSAD’ı harekete geçirdi. 33’üncü Genel Kurul’da İMSAD’a başkan seçilen Fethi Hinginar, bu kapsamda Ulusal Bina Yönetmeliği adı altında bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Ulusal Bina Yönetmeliği acil olarak çıkarılmalı!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye inşaat sektörünün yeni bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu ve acil olarak Ulusal Bina Yönetmeliği’nin çıkarılması gerektiğini belirtti.

Yeni otopark yönetmeliği 2015!

Yerleşme yerlerinde araçların yol açtığı, sorunlarının çözümü için otopark yapılmasını gerektiren bina ve tesislerin ve otopark ihtiyacının şartları yönetmeliklerle açıklanıyor. Yeni otopark yönetmeliği 2015'e göre her eve bir otopark şartı geliyor...

Riskli alan yönetmeliği tam metni!

Üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan, Bakanlık veya İdare tarafından belirlenen ve Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan alana deniyor. İşte riskli alan yönetmeliği tam metni..

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği 11 Nisan 2005 tarihinde 25783 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında 16 Nisan 2013 tarihinde ise bazı değişikliklere yer verildi. İşte yönetmelik hükümleri...

Harita ve Harita Bilgilerini Temin ve Kullanma Yönetmeliği!

Harita ve Harita Bilgilerini Temin ve Kullanma Yönetmeliği, 31 Ağustos 1994 tarihinde 22037 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte harita ve harita bilgilerinden,yararlanma esaslarını belirleniyor...

Vakıflar Yönetmeliği!

Vakıflar Yönetmeliği 27 Eylül 2008 tarihinde 27010 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, Vakıf Uzmanlığı ve Uzman Yardımcılığı ile ilgili görev, yetki ve sorumlulukların düzenleniyor...

Elektronik Tebligat Yönetmeliği!

Elektronik Tebligat Yönetmeliği, 19 Ocak 2013 tarihinde 28533 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektronik Tebligat Yönetmeliği kapsamında elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

Kadastral yol yönetmeliği Haberi

Kadastral yol yönetmeliği

Kadastral yola cephesi olmayan arazi!

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yer alan hükümlere göre; Bir adada ifraz yapılmak suretiyle yola cephesi bulunmayan parsel oluşturulamıyor.


Yönetmeliğe göre, yola cephesi olmayan parsellerin bulunduğu adalarda yola cephesi bulunmayan parsele yola cephe sağlamaya yönelik düzenleme yapılmaksızın bu parsele ve sınırı bulunan diğer parsellere ruhsat düzenlenemiyor.


İmar Kanununun 18 inci maddesinin uygulanamadığı hallerde yola cephesi bulunan parsellerden herhangi biri ile tevhid edilmesi mecburi kılınıyor.


Parsellerin maliklerinin kendi aralarında anlaşamadığı hallerde bu alanlarda plana ve yapılaşmamış olup olmadığına göre müsait olan parsellerle resen tevhid yoluyla parselasyon yapmaya ilgili idare yetkilidir. Peki, Kadastral yola cephesi olmayan araziye nasıl yol alınır? Arazinin Kadastral yola cephesi yoksa ne yapılır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kadastral yola cephesi olmayan araziye...