11 / 05 / 2024

kadastro ada ilanı

kadastro ada ilanı

Kadastro teknisyenleri, kadastro çalışma alanı sınırlarını belirledikten sonra çalışma alanını, mevki veya ada durumlarına göre kısımlara ayırarak belirliyor. İşte mevki ve ada ilanı ile ilgili hükümler...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden rekor sayıda personel alımı! Bu kadrolara tam 202 personel alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’nda paylaştığı ilan çerçevesinde tam 202 adet personel alacağını duyurdu. Bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, son başvuru tarihinin 7 Temmuz olduğunu belirtti.

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Ada nedir?

Tapu ve Kadastro ile ilgili terimler arasında ada pafta parsel yer alıyor. Peki nedir bu ada pafta parsel? Ada ne demek? İşte tüm merak edilenler...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne 20 müfettiş yardımcısı alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce 20 müfettiş yardımcısı istihdam edilecek.

Tapu ve Kadastro personel alımı başvurularında son gün ne zaman?

Tapu ve Kadastro personel alımı başvuruları hızla sürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından internet sitesinden yayımlanan ilan değerlendirildiğinde 87 sözleşmeli personel bu süreç içerisinde istihdam sağlanacak.

Malatya'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Malatya ili, Yazıhan, Akçadağ ve Darende ilçeleri içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır'da kent ormanı olarak ilan edilen arazi el değiştirdi!

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin kent ormanı olarak ilan ettiği hazineye ait arazi, açılan bir kadastro davası sonucu el değiştirdi.

Yassıada Oteli 578 odalı olacak!

Demokrasi ve Özgürlük Adası ilan edilen Yassıada'ya yapılacak otelde 100 kişilik gece kulübü, 100 kişilik bar, jakuzi, masaj salonu, hamam, yüzme havuzu ve 180 araçlık otopark bulunuyor.

Yenimahalle 15899 ada 3 parselin parselasyon planı askıda!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, Ankara Yenimahalle Demet mevkiinde 15899 ada 3 parsele ait parselasyon planı askıya çıktı. Askı ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ankara Yenimahalle'de 8614 ada 4 parselin imar planı askıda!

Yenimahalle Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, Yenimahalle 8614 ada 4 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı önerisi bugün askıya çıktı. Askı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmi Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla uyurulur. Peki, kadastro tespitine itiraz edilir mi?

Ankara Yenimahalle Macun Mahallesi 7583 ada 1 parsel imar planı askıda!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Macun Mahallesi 7583 ada 1 parselin 1/1000 ölçekli imar planı tadilatının ilanen askıya çıkarıldığını duyurdu. Yenimahalle Belediyesi'nin ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır?

İnternet üzerinden Ada pafta parsel sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemleri ile yapılabiliyor. Peki adım adım ada pafta parsel sorgulama nasıl yapılır? İşte parsel sorgulama programı...

kadastro ada ilanı Haberi

kadastro ada ilanı

Mevki ve ada ilanı!

Kadastro teknisyenleri, kadastro çalışma alanı sınırlarını belirledikten sonra çalışma alanını, mevki veya ada durumlarına göre kısımlara ayırarak bir iş programı düzenliyor.


Hangi mevki veya adada çalışmaya başlanacağını en az yedi gün önceden alışılmış vasıtalarla ilgili köy veya mahallede ilan ettirir.


İlanda; kadastrosu yapılacak mevki, mahalle, sokak açık olarak gösterilir. Ayrıca, taşınmaz mallar üzerinde mülkiyet ve mülkiyetin gayri ayni hakları olanların belirli günde taşınmaz mallarının başında hazır bulunarak, sınırlarını göstermeleri, iddialarını bildirmeleri varsa belgelerini vermeleri ve gelmemeleri veya temsilci göndermemeleri halinde sınırlandırma ve tespitin gıyaplarında yapılacağı, belgeye dayanamayan itirazların kabul edilmeyeceği ve ayrıca itirazların çalışma alanındaki faaliyetler sırasında yapılabileceği ve benzeri hususlar belirtilir (Ek-3). İlanın yapıldığına dair bir tutanak düzenlenir (Ek-4).


İlanı yapılan mevki veya adada sınırlandırma ve tespit işlemleri...