19 / 05 / 2024

Kadastro ayırması

Kadastro ayırması

Kadastro ayırma çapı işlemi, 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında ele alınan düzenleme sahası işlemlerinde karşımıza çıkıyor. Peki kadastro ayırma çapı nedir? Kadastro ayırma çapı nasıl yapılır?

Çin devreden çıktı, 1 milyon çiftçi ile Türkiye açığı kapatacak!

Çin’in meyve üretim alanlarını pirinç üretimine ayırması ile piyasada boşluk oluştu. Meyve suyu endüstrisinde Türkiye’ye talebin arttığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Başkanı Ozan Diren, “Bu yıl 500 milyon dolarlık ihracata ulaşacağız” dedi.

Buğday fiyatları 5 ayın rekorunda! TMO ve TÜRİB buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL? Çiftçiler dikkat! 

Rusya'nın Ukrayna’ya ait tahıl limanlarına saldırmasından sonra buğday fiyatları 5 ayın en yüksek seviyesini gördü. Peki yurt içi piyasada son durum ne? İşte 25 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Bankalar musluğu kıstı, kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı!

Bankaların kredi faizlerini arttırmasından sonra ticari kredi kullanımı 25 ay sonra ilk kez daraldı. İşte detaylar...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den bomba gibi dolar tahmini! 6 ayda 10'a kartlarsa kimse şaşırmasın!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolarla ilgili ''6 ay da 10'a kartlarsa kimse şaşırmasın'' diyerek bomba gibi dolar tahmininde bulundu. 

Son dakika! Borç yapılandırmasında süre uzatıldı! İşte son başvuru tarihi

Kamu borç yapılandırmasında son dakika! Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatıldı. Peki, son tarih ne zaman? Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detaylar

TÜRK-İŞ 2023 Nisan ayı yoksulluk sınırı açıklandı!

TÜRK-İŞ tarafından 2023 Nisan ayı Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın sonuçları açıklandı.

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

İstanbul Planlama Ajansı Mart ayı raporu, İstanbullu’nun nabzını tuttu.  “İstanbul Barometresi” araştırmasına göre İstanbullular, geçen ay evlerinde en çok Kahramanmaraş Depremi, ekonomik problemler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuştu.

İftardan sonra 'çay' gibisi olmaz diyenler! o marketlerde çay ve şeker fiyatları dibi gördü! 20 Mart 2023 fiyat listesi

Ramazan ayına sayılı günler kala insanlarda telaş ve heyecan başladı. 2023'e zamlarla giren Türkiye fiyatlar konusunda indirim yapan marketleri araştırıyor. Ramazanda iftardan sonra  en çok tüketilen ''şeker ve çay'' fiyatları araştırması revaçta.

Honda CR-V Şubat zammı ne kadar oldu? İşte 2023 Şubat ayı fiyat listesi

Hangi zorlu şart olursa olsun Honda CR-V'ye güvenin. Sizi yarı yolda bırakmayan CR-V için fiyat araştırması yapanlara özel bu haberi kaçırmayın. İşte 2023 Şubat ayı fiyat listesi

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesine çıktı! İşte yükselişin ardındaki nedenler

Fed'in faiz artırımında yumuşayacağı beklentisi ile son 7 ayın zirvesine çıkan altının yeniden oyuna dönmesi ve bu yılın ortalarına doğru rekor kırması bekleniyor.

Çay tiryakilerine duyurulur! Çayı bu fiyata başka yerden alamazsınız! İşte detaylar!

Çay tiryakileri, artan fiyatlardan dolayı tek tek bütçelerine en uygun kampanyaları araştırıyor. Ucuza çay almak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın. İşte detaylar!

Kıyıda köşede sadece 1 eurosu bile olanlar hemen baksın! Euro 1 ay sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası açıkladı

Euro dolar paritesi yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. Euro TL kuru ise 19 TL seviyesini geçerek yükselmeye devam ederken Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Bankanın 1 ay sonraki yapacağı toplantıda 50 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kadastro ayırması Haberi

Kadastro ayırması

Kadastro ayırma çapı nedir?

Kadastro ayırma çapı işlemi, 18. madde uygulama yönetmeliği kapsamında ele alınan düzenleme sahası işlemlerinde karşımıza çıkıyor. Peki kadastro ayırma çapı nedir? Kadastro ayırma çapı nasıl yapılır?


Kadastro Ayırma Çapı

Madde 28 - Bir kısmı düzenleme sahasında kalan parseller için "Kadastro Ayırma Çapı" düzenlenir.


Çap üzerinde, parselin tapu senet yüzölçümü ile düzenleme sahasına giren ve girmeyen kısımlarının yüzölçümü gösterilir.

Düzenleme sınırı içinde kalan kısım için parsel numarası verilmeyip, imar plânı numarası belirtilmekle yetinilir. Düzenleme sınırı dışında kalan kısım veya kısımlara, o kadastro adasının son parsel numarasını izleyen numaralar verilir.

Parselin sınır dışında kalan parçaları birden fazla ise, her bir parça için ayrı bir ayırma çapına gerek olmayıp, bütün parçalar aynı ayırma çapında gösterilir.

Düzenleme kadastro ayırma çapları, parselasyon plânıyla beraber belediye encümenince onaylanır.