28 / 04 / 2024

Buğday fiyatları 5 ayın rekorunda! TMO ve TÜRİB buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL? Çiftçiler dikkat! 

Buğday fiyatları 5 ayın rekorunda! TMO ve TÜRİB buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL? Çiftçiler dikkat! 

Rusya'nın Ukrayna’ya ait tahıl limanlarına saldırmasından sonra buğday fiyatları 5 ayın en yüksek seviyesini gördü. Peki yurt içi piyasada son durum ne? İşte 25 Temmuz 2023 fiyat listesi...



Buğday fiyatları, Rusya'nın tahıl sevkiyatı yapan Ukrayna limanlarına ilişkin saldırılarının yoğunlaşmasının ardından, dün son beş ayın zirvesine ulaştı. 

Chicago'da işlem gören buğday vadeli kontratları yüzde 2,6 kadar yükselişle kilo başına 7,7725 dolara yükselerek Şubat ortasından bu güne olan en yüksek seviyesine çıktı. 

Buğday fiyatları 5 ayın rekorunda! TMO ve TÜRİB buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL? Çiftçiler dikkat! 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; buğday fiyatları bu senenin başında Moskova'nın komşusunu işgal etmesinin bir sonucu olarak rekor seviyeleri görmüştü. Rusya ve Ukrayna dünyada ticareti yapılan buğdayın yaklaşık yüzde 30'unun üretimini sağlıyor ve bu da kıtlık endişelerinin artmasına neden oluyor. 

Tahıl fiyatlarında, geçen hafta Rusya'nın Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracatı için Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yapılan anlaşmadan çekilmesinden sonra artış yaşandı. 

Pazartesi günü bir Rus insansız hava aracı saldırısı ile Ukrayna'nın Reni limanındaki bir tahıl deposu imha edildi.

Dün açıklanan bir diğer veriye göre de Rusya'nın Karadeniz Tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesinin küresel tedarik endişelerinin artmasını sağlamasının ardından, Chicago Ticaret Borsası'nda (CBOT) buğday vadeli işlemleri yüzde 6 artışla kilo başına 7,39 dolara çıkarken, European Euronext buğdayı yüzde 6,2 artışla metrik ton başına 262,75 Euro'yu (291,18 $) gördü. 

Bu gelişmelerin ardından, çiftçiler yurt içi piyasalarda son dakika buğday, arpa, mısır fiyatlarının ne kadar olduğunu merakla araştırıyor. 25 Temmuz 2023 TMO ve TÜRİB buğday, arpa, mısır fiyatları tek tek açıklandı. 

Buğday fiyatları 5 ayın rekorunda! TMO ve TÜRİB buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL? Çiftçiler dikkat! İşte 25 Temmuz 2023 fiyat listesi...


Geri Dön