28 / 04 / 2024

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı bir açıklama ile tahıl koridoru anlaşmasının 2 ay daha uzatıldığını belirtti. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır fiyatları arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...



Adana'nın Yumurtalık ilçesinde hasadı yapılan sezonun ilk buğdayının Gaziantep Ticaret Borsası'nda (GTB) işlem gördüğü belirtildi. 

GTB'den konu ile ilgili gelen son dakika açıklamasında, Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Zeytinbeli Mahallesi'nde çiftçi Erol Benli tarafından hasat edilen sezonun ilk buğdayı Gaziantep'e getirildi. 

GTB Hububat-Bakliyat Satış Salonları'nda işlem gören buğday, kilogramı 7 lira 75 kuruş ile alıcı buldu. Açıklamada görüşlerine yer verilen GTB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alagöz, ilk mahsul buğdayın bereketli ve bol kazançlı bir hasat mevsimine vesile olmasını temenni ettiğini belirtti. 

GTB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alagöz, söz konusu açıklamasında, Gaziantep ve ilçelerinde kıraç arazilerde Haziran'ın ilk haftası itibarıyla, sulu arazilerde ise 25 Haziran'dan itibaren buğday hasadının başlamasını beklediklerine dikkat çekti. 

Alagöz, şubat ve mart yağışlarının tarım arazilerinde olumlu etki gösterdiğinin, tahminlere göre bu sene Türkiye'de 19,5-20 milyon ton seviyelerinde buğday rekoltesinin öngörüldüğünün altını çizdi. 

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı?

Bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı bir açıklamasında; Türkiye'nin öncülüğü, Rusya ve Ukrayna'nın yapıcı tutumları, Birleşmiş Milletler'in kolaylaştırıcılığı sayesinde, 22 Temmuz 2022 tarihinde imza atılan Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin bitmek üzere olduğuna dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin gayretleri, Rus dostlarımızın desteği ve Ukraynalı dostlarımızın katkılarıyla Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 2 ay daha uzatılmasına karar verildi" ifadelerine yer vererek, tüm taraflara hayırlı olmasını dilediğini belirtti. 

Tahıl Koridoru Anlaşması 2 ay uzatıldı! Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son durum ne? Borsalarda fiyatlar arttı mı? İşte 18 Mayıs 2023 fiyat listesi...


Geri Dön