29 / 04 / 2024

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasının ardından tarım emtialarındaki son durum merak ediliyor. Peki buğday, mısır ve arpa fiyatları düştü mü? İşte 22 Mayıs 2023 fiyat listesi...



ABD'de devam eden güçlü ekonomik aktivitenin dolara olan talebi yükseltmesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına devam edebileceğine ilişkin öngörülerle emtia piyasasındaki satış baskısı sürüyor. 

Emtia piyasasında yaşanan düşüş eğilimi geçtiğimiz hafta da devam etti. 

Bu gelişmelerin ardından, tarım emtialarındaki son durum merak edilmeye başlandı. 

Tahıl Koridoru Anlaşması nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! 

Geçtiğimiz hafta tarım emtialarında karışık bir seyir gerçekleşti. Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday yüzde 4,7, mısır yüzde 5,1, soya fasulyesi yüzde 6,1 ve pirinç yüzde 7,7 değer kaybetti. 

Bunun yanı sıra buğday 6,02 dolarla 2021 Nisan'dan bu güne, mısır da 5,47 dolarla 2021 Ekim'den bu güne en düşük seviyesine geriledi. 

Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılmasının arza ilişkin endişelerin azalmasını sağlaması,  buğday, mısır ve pirinç fiyatlarının düşmesine sebep oldu. 

Çiftçiler son dakika buğday, arpa ve mısırın yurt içi fiyatlarını borsa borsa araştırıyor. Borsalar güncel fiyatları gün gün olacak şekilde açıklıyor. 

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması fiyatları düşürdü! Buğday, mısır ve arpada Mayıs depremi! Çiftçiler dikkat! İşte 22 Mayıs 2023 fiyat listesi... 


Geri Dön