29 / 04 / 2024

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.



Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’dan tahıl çıkışına imkan veren anlaşmayı askıya aldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kiev’in bugün “İngiliz uzmanların katılımıyla Karadeniz Filosu gemilerine ve tahıl koridorunun güvenliğini sağlayan sivil gemilere karşı terör eylemi gerçekleştirdiği” belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Terör eylemini göz önünde bulundurarak, Rus tarafı Ukrayna limanlarından tarım ürünlerinin çıkışına yönelik anlaşmaların uygulanmasına katılımını askıya aldı.” İfadelerine yer verildi.

Rusya Savunma Bakanlığınca, bugün Ukrayna'nın, ilhak edilen Kırım'daki Sivastopol kentinde yer alan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırı düzenlediğini açıklanmıştı.

Açıklamada, saldırıda çok sayıda insansız hava aracının yer aldığı ve bunların tamamının yok edildiği belirtilerek, saldırıya uğrayan Karadeniz Donanması gemilerinin, tahıl anlaşması dahilinde oluşturulan koridorun güvenliğinin sağlanması sürecinde yer aldığı ifade edilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Telegram uygulaması üzerinden yapılan açıklamada "Kiev rejimi tarafından İngiliz uzmanların katkılarıyla Karadeniz filosuna ait gemilere ve tahıl koridounun güvenliğiyle ilgilenen sivil gemilere yönelik gerçekleştirilen terör eylemini dikkate alan Rusya, Ukrayna limanlarından tarım ürünleri ihracatına yönelik anlaşmanın uygulanmasına katılımını askıya almaktadır." ifadelerine yer verildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön