21 / 05 / 2024

Kadastro dava süreci

Kadastro dava süreci

Kadastro davalarında usul nasıl diye merak ediyorsanız, yanıtı ve detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci nasıl ilerler?

Kadastro tespitine itiraz ve iptal davası süreci, belirli aşamalarla ilerler. Gayrimenkul alanında önemli bir konu olduğu için bilinmesi faydalıdır. Bu noktada kadastro tespitine itiraz davasının ne olduğunu ve ne şekilde ilerlediğini öğrenmek gerekir. İşte konu ile ilgili detaylar...

Atakule GYO dava sürecinde son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı dava süreci hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı.

İmar barışında Tapu ve Kadastro süreci netleşti!

3194 Sayılı İmar Kanunun geçici 16. Maddesi uyarınca düzenlenen İmar Barışında, Tapu ve Kadastro süreci netlik kazandı. 

Karşıyaka Stadı yeniden dava sürecinde!

Karşıyaka Stadı’nda dava süreci tekrar başladı.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentte inşaatı süren statlarla ilgili olarak yaptığı açıklamalara tepki geldi.

Atakule GYO dava sürecinde son durum!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı,  2014/214 esas dava süreci hakkında açıklama yaptı.

Tekfen İnşaat Libya Projesi'nde dava süreci devam ediyor!

Tekfen İnşaat tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Tekfen İnşaat Libya Projesi'nde dava süreci devam ettiği bildirisini yayınladı. 

Atakule AVM dava süreci bildirisi yayınlandı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule AVM dava süreci bildirisi yayınlandı.

Büyükyalı'nın dava süreci devam ediyor!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Büyükyalı'nın dava süreci devam ediyor.

Atakule GYO ortaklık dava süreci bildirisini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO ortaklık dava süreci bildirisini yayınladı.

Atakule GYO dava süreci gelişmesini yayınladı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Atakule GYO dava süreci gelişmesini yayınladı.

Bomonti Elektrik Adıyaman Çelikhan HES projesinin dava süreci!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. ,Adıyaman Çelikhan HES Projesinin Bağlantı Hattının Yatırım Bedelinin Geri Ödenmesi İle İlgili Alacağımızın Tahsiline İlişkin Dava Süreci ile ilgili KAP'a açıklama yaptı.

Pendik Belediyesi'ne ait olan arsaların dava süreci ne durumda?

Pendik Batı Mahallesi’nde bulunan ve Top Sahası olarak kamuoyunca bilinen 8647 ada 3 parselde bulunan ve mülkiyeti Pendik Belediyesi’ne ait olan 7118 metrekarelik arsanın dava sürecine ilişkin yeni bilgiler yayınlandı.

Atakule GYO dava süreci gelişmesi!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Atakule GYO dava süreci gelişmesini yayınladı.

Kadastro dava süreci Haberi

Kadastro dava süreci

Kadastro davalarında usul!

Kadastro davalarında sürecin nasıl işlediği, Kadastro Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunun "Kadastro davalarında usul" başlıklı 28. maddesine göre, ilk olarak kadastro hakimi, belirlenen askı süresi içinde açılacak davalar için ve mahkemeye tevdi olunacak taşınmaz mallara ait kadastro tutanakları ve mahallî hukuk mahkemelerinden devredilen işler hakkında dava dosyası hazırlıyor.


Kadastro davalarında usule ilişkin hükümler şu şekilde sıralanıyor;


Kadastro davalarında usul 

MADDE 28. — Kadastro hâkimi, askı süresi içinde açılacak davalar ve kadastro müdürü tarafından mahkemeye tevdi olunacak taşınmaz mallara ait kadastro tutanakları ve mahallî hukuk mahkemelerinden devredilen işler hakkında dava dosyası açar. İlgililerin başvurusunu beklemeksizin kadastro tutanakları ile uyuşmazlığın çözümlenmesine etkili olabilecek kayıt ve diğer bilgileri ilgili dairelerden getirtir. Hâkim, duruşma gününü taraflara Tebligat Kanunu hükümlerine göre resen tebliğ eder. 


Davacı gerçek...