12 / 05 / 2024

kadastro haritaları

kadastro haritaları

3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasına göre hazırlanan Kadastro Haritalarının Sayılaştırılması Hakkında Yönetmelik 24 Kasım 2006 tarihinde 26356 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Kadastro Haritaları ve Tapu Sicili Yönetmeliği'nde değişiklik!

Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı..

Tapu ve Kadastro'dan modernizasyon projesi ihaleleri!

Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi kapsamında Kadastro Harita ve Bilgilerinin Güncellenmesi ve Kadastro Haritalarının Sayısallaştırılması işi yaptırılacak. İhaleler için en geç 18-20 Nisan'a kadar teklif verilebilecek.

Kadastro mahkemesi dilekçe örneği!

Kadastro itirazlarının; kadastro tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması bir dilekçe ile yapılması gerekiyor. İşte kadastro mahkemesi dilekçe örneği..

Kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro itirazı; tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren belli bir içerisinde yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor. Peki, kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro askı ilanı nedir?

Kadastro müdürü, kadastro tutanaklarına göre yapılan tespitlere dayanarak, askı cetvellerini düzenler; bu cetvelleri ilan eder. Peki, kadastro askı ilanı nedir? Kadastro askı ilanı süresi ne kadardır?

Kadastro tutanaklarına itiraz süresi!

Dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Peki, kadastro tutanaklarına itiraz süresi ne kadardır? İşte Kadastro Kanunu kapsamında yer alan itiraz esasları..

Tapu ve kadastro döner sermayesinde değişiklik yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tapu ve kadastro döner sermayesinde neler değişti?

Yandex, Haritalar servisine Antalya Panoramaları’nı ekledi!

Yandex, Haritalar servisine eklenen Antalya Panoramaları’nı hizmete sundu. Bundan böyle kullanıcılar, 360 derecelik yüksek çözünürlüklü görseller eşliğinde Antalya’nın bütün güzelliklerini oturduğu yerden görüp, keşfedebilecek...

Yenişehir'in zemini incelendi, yerleşim haritaları çıkarıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni İstanbul projesi olan Yenişehir için mikrobölgeleme etütleri yapıldı ve yerleşim haritaları çıkarıldı... İşte Başakşehir, Hadımköy, Arnavutköy ve Küçükçekmece'yi de kapsayacak Yenişehir'in yerleşim haritaları...

Tapu ve Kadastro döner sermaye işletmesine yeni düzenleme!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla, döner sermaye işletmelerinin hizmet ve faaliyetlerinden hizmet bedeli yeniden düzenleniyor...

Ordu'da kadastro çalışmaları 63 yılda tamamlandı!

1951 yılında Ünye'nin Tekkiraz beldesi Gürecili köyünde başlayan köy kadastrosu ile 1956 yılında Ordu merkez ilçe Şahincili Mahallesi' nde başlatılan mahalle kadastro çalışmaları sonunda bitti...

Tapu ve Kadastro Harçları kanunu!

Tapu ve Kadastro Harçları ile ilgili yasal esaslar 492 sayılı Harçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Tapu ve Kadastro Harçları kanununda, harç oranları ile harcın ödenmesine ilişkin hükümler yer alıyor...

kadastro haritaları Haberi

kadastro haritaları

YÖNETMELİK


Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:


KADASTRO HARİTALARININ SAYISALLAŞTIRILMASI HAKKINDA

YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 1 inci maddesinin birinci fıkrasına göre, kadastro veya tapulama haritalarının sayısallaştırılmasında uyulması gereken usul ve esasları belirlemektir.


             Kapsam

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, tapulama veya kadastro sonucu üretilen sayısal nitelikte olmayan haritalar ile bunlar üzerinde yapılan değişiklik işlemleri sonucu oluşan haritaların sayısallaştırma işlemlerini kapsar. Çalışma alanı ile ada veya mevkiin bir kısmı sayısal harita niteliğinde ise, veri bütünlüğü açısından bunlar da sayısallaştırma çalışmaları kapsamında değerlendirilir.


             Dayanak

     ...