17 / 05 / 2024

Kadastro İlanları kanunu

Kadastro İlanları kanunu

Kadastro İlanları Hakkında Yönetmelik, 28 Ekim 1987 tarihinde 19618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, Kadastro Kanununda öngörülen ilanların yapılış şekli belirleniyor. İşte yönetmelikte yer alan maddeler...

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de onaylandı.

Kadastro tapulama harcı 2018!

2018'de yapılacak kadastro işlemlerinden tahsil edilecek harçlar, geçtiğimiz sene sonunda yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. İşte kadastro tapulama harçları..

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

TBMM Başkanlığı'na Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi..

Kadastro ve tapulama harcı 2017!

2017 yılı içerisinde uygulanacak Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar 2017!

2017 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı. İşte yeni yıl harçları..

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2016!

2016 yılında tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar, 75 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. Peki, tapu harcı 2016 ne kadar oldu? İşte tapu ve kadastro harçları...

Kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Kadastro Kanunu gereğince her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. Peki, bu bölgelerde kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Tapu harcı kanunu!

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınan harçların yasal esasları 492 sayılı Harçlar Kanunu ile düzenleniyor. Bu kanuna bağlı (4) sayılı tarifede yazılı olanları, tapu ve kadastro harçlarına tabi tutuluyor. İşte tapu harcı kanunu...

Kadastro harcı ne kadar?

2015 yılında uygulanacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak harçlar, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği'nde yer alıyor. Peki, kadastro harcı ne kadar?

2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları!

2015 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No:73) kapsamında yer alıyor. İşte 2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları..

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkında yayınlanan son duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkındaki duyuruyu bölge müdürlüklerine yolladı. İşte kanun uygulamaları hakkında dağıtılan duyurunun tam metni...

Torba Yasa Tapu Kadastro memurları için ne diyor?

Torba Yasa'da Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çalışanları için hangi madde yer aldı? Torba Kanun, Tapu memurları için ne diyor? Torba Yasa'da Tapu Kadastro memurları için neler var? İşte Tapu Kanunu'na eklenen o madde...

Tarım arazilerinde kadastro çalışmaları 2014!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan düzenlemelerle tarım arazilerinde kadastro çalışmaları nasıl yapılıyor? İşte birçok değişikliğin yapıldığı yeni yasada tarım arazileri kadastro çalışmalarına ilişkin maddeler...

Kadastro İlanları kanunu Haberi

Kadastro İlanları kanunu

KADASTRO İLANLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Dayanak

Amaç

Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, 3402 sayılı Kadastro Kanununda öngörülen ilanların yapılış şekli, ilanlarda belirtilecek hususları, asılacağı yer ve süreleri, duyurulacak kamu kuruluşlarını belirlemektir.

Dayanak

Madde 2 - Bu Yönetmelik, 3402 sayılı Kadastro Kanununun 47/F maddesi hükmü gereğince düzenlenmiştir.

İKİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Bölgelerin belirlenmesi ve ilanı

Madde 3 - Kadastrosu yapılacak bölgeler, ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce belirlendikten sonra bağlı bulunduğu Bakan tarafından uygun görülenlerin ilanları Genel Müdürlükçe en az bir ay önceden Resmi Gazete, Türkiye Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde alışılmış vasıtalarla varsa mahalli gazetelerden birisi ile ayrıca duyurulur.

Kadastro çalışma alanı ilanı

Madde 4 - Kadastro çalışma alanı, kadastro çalışmalarına başlanmadan en az 15 gün önce kadastro müdürü tarafından...