18 / 05 / 2024

Kadastro işlemleri genel tebliği

Kadastro işlemleri genel tebliği

151 Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği 11 Şubat 1989 tarihinde yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında Edinim - Mülkiyet (Genel), Tapu ve Kadastro, Ecrimisil - Tahliye hususları ele alınıyor. İşte kadastro işlemleri tebliği..

Tapuya gitmeden önce herkes baksın! Vekalet verme işlemleri yanlış yapılıyor!

Tapu işlemleri için verilen vekaletlerde önemli riskler olduğunu ifade eden Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Taşınmaz Kiraya Verme İşlemleri Genel Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31677 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satış ve kiralama işlemleri mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2020'den bu yana yapılan satış, kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2016!

2016 yılında tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar, 75 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. Peki, tapu harcı 2016 ne kadar oldu? İşte tapu ve kadastro harçları...

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul satışlarının güvenli ortamda yapılabilmesi için tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Orman genel müdürlüğü taşınmaz kiralama işlemleri!

Orman genel müdürlüğü özel mülkiyetinde olan taşınmazların satış ve kiralama işlemleri, yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Orman genel müdürlüğü taşınmazları nasıl kiralanır? İşte orman genel müdürlüğü taşınmaz kiralama işlemleri...

Haciz işlemleri hakkında duyuru!

Haciz işlemleri hakkında duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü tarafından 30 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Duyuru gereğince müracaatı yapılan haciz işlemleri için ada ve parsel bilgileri gerekecek...

Kıyı Kanunu kapsamında kalan yerlerde ecrimisil işlemleri!

Kıyı Kanunu kapsamında kalan yerlerde ecrimisil işlemleri, 336 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. Peki, Kıyı Kanunu kapsamında kalan yerlerde ecrimisil işlemleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde uygulama işlemleri!

Kentsel dönüşümde, riskli alanlarda yer alan riskli binalar tespit edilerek yıkılıyor; yerine yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde sağlam binalar inşa ediliyor. İşte kentsel dönüşümde uygulama işlemleri...

TOKİ Diyarbakır Üçkuyular teslim işlemleri yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Diyarbakır Üçkuyular konut projesi kapsamında yer alan 1.124 adet konutun teslim işlemleri yarın başlayacak.

Kuştur Tatil Köyü kiralanmasıyla ilgili devir işlemleri yapıldı!

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuştur Tatil Köyü kiralanması ile ilgili devir işlemleri yapıldı.

Kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kooperatif tapu işlemleri yapının bitmesinden sonra üyelerin başvuruda bulunması ile gerçekleşiyor. Kooperatif alımında kat mülkiyetine geçmek için başvuru yapılarak tapu sahibi olmak mümkün olıyor. Peki, kooperatiflerde tapu işlemleri nasıl yapılır?

Kadastro işlemleri genel tebliği Haberi

Kadastro işlemleri genel tebliği

Kadastro işlemleri tebliği!


151 SAYILI M.E.G. TEBLİĞİ (KADASTRO İŞLEMLERİ)


Tür: Milli Emlak Genel Tebliğleri

Konular: Edinim-Mülkiyet (Genel), Tapu ve Kadastro, Ecrimisil-Tahliye

Tarih: 11.02.1989

Durum: Yürürlükte

Eklenme Tarihi: 11.02.1989

İçerik:                                                                                       


T.C.

MALİYE VE GÜMRÜK BAKANLIĞI

Millî Emlâk Genel Müdürlüğü

SAYI: Mile 2.  Şb. 3245-2716/4659                                                                                        

Ankara,...