18 / 05 / 2024

Kadastro işlemleri kanunu

Kadastro işlemleri kanunu

151 Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği 11 Şubat 1989 tarihinde yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında Edinim - Mülkiyet (Genel), Tapu ve Kadastro, Ecrimisil - Tahliye hususları ele alınıyor. İşte kadastro işlemleri tebliği..

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Serbest bölge arazilerinin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek!

Ekonomi Bakanı Elitaş, Serbest Bölgeler Kanunu, Emlak Vergisi ve Katma Değer Vergisi kanunlarında değişiklik yapılmasını öngördüklerini belirterek, "Serbest bölge arazilerine ilişkin kamulaştırma işlemleri düzenlenecek" dedi.

Yabancıların tapu işlemleri 2016!

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren değişik 35. Maddesi uyarınca, yabancı uyruklu vatandaşlar, yasal sınırlara uymak şartı ile Türkiye'den taşınmaz satın alabiliyor. İşte yabancıların tapu işlemleri 2016..

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2016!

2016 yılında tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar, 75 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. Peki, tapu harcı 2016 ne kadar oldu? İşte tapu ve kadastro harçları...

İstanbul emlak vergisi ödeme işlemleri!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Taşınmaz mal sahipleri bu vergiyi her sene ödemek ile mükellef oluyor. İşte İstanbul emlak vergisi ödeme işlemleri..

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul satışlarının güvenli ortamda yapılabilmesi için tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Yabancılara tapu işlemleri!

Tapu Kanunu'na göre, yasal sınırlamalara uyulmak kaydıyla yabancılar Türkiye'den taşınmaz mal satın alabiliyor. Peki, yabancılar nasıl tapu alabilir? İşte yabancılara tapu işlemleri..

Tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene emlak vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Bir tarla almak istediğinizi düşünelim. Borcu olup olmadığı sorgulanır? İşte tarla emlak vergisi sorgulama işlemleri...

Haciz işlemleri hakkında duyuru!

Haciz işlemleri hakkında duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü tarafından 30 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Duyuru gereğince müracaatı yapılan haciz işlemleri için ada ve parsel bilgileri gerekecek...

İmar affı müracaat işlemleri!

31 Mayıs 2015 tarihinde yürürlükten kaldırılacak İmar affı kanunu 3 sende daha yürürlükte kalacak. Peki, bu süreçte imar affı müracaatı nasıl yapılır? İşte imar affı müracaat işlemleri...

Kıyı Kanunu kapsamında kalan yerlerde ecrimisil işlemleri!

Kıyı Kanunu kapsamında kalan yerlerde ecrimisil işlemleri, 336 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. Peki, Kıyı Kanunu kapsamında kalan yerlerde ecrimisil işlemleri nelerdir?

Mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri!

Bir apartmanda yer alan meskende işyerinin açılması, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan şartlara uyulmak kaydıyla mümkün olabiliyor. Peki, mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri nelerdir?

Elektrik borcu taksitlendirme işlemleri!

2014 Eylül ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile bazı alacak ve vergi borçları yapılandırılabiliyor. Yapılandırılabilen borçlar arasında elektrik de bulunuyor. Peki, elektrik borcu taksitlendirme işlemleri nelerdir?

Kadastro işlemleri kanunu Haberi

Kadastro işlemleri kanunu

Kadastro işlemleri tebliği!


151 SAYILI M.E.G. TEBLİĞİ (KADASTRO İŞLEMLERİ)


Tür: Milli Emlak Genel Tebliğleri

Konular: Edinim-Mülkiyet (Genel), Tapu ve Kadastro, Ecrimisil-Tahliye

Tarih: 11.02.1989

Durum: Yürürlükte

Eklenme Tarihi: 11.02.1989

İçerik:                                                                                       


T.C.

MALİYE VE GÜMRÜK BAKANLIĞI

Millî Emlâk Genel Müdürlüğü

SAYI: Mile 2.  Şb. 3245-2716/4659                                                                                        

Ankara,...