04 / 05 / 2024

Kadastro işlemleri ne kadar sürer

Kadastro işlemleri ne kadar sürer

151 Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği 11 Şubat 1989 tarihinde yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında Edinim - Mülkiyet (Genel), Tapu ve Kadastro, Ecrimisil - Tahliye hususları ele alınıyor. İşte kadastro işlemleri tebliği..

Kadastro işlemleri rehberi kitapçığı!

Plan örneği,Yer gösterme, Aplikasyon, Cins değişikliği, İrtifak hakkı, Birleştirme işlemleri, Ayırma haritaları, Kamulaştırma haritaları gibi kadastro işlemlerinin nasıl yapılacağı "Kadastro işlemleri rehberi kitapçığı" nda bulunuyor...

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi belli oldu. Sınava girecek adaylar, Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar? diye sorguluyor. İşte detaylar...

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Evi üstüne almak için ne yapmalı?

Tapu devir işlemleri altında pek çok vatandaş aynı soruyu sormaktadır. Onlardan biri de Evi üstüne almak için ne yapmalı? sorusudur. İşte detaylar!

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Kadastro döner sermaye ücretleri 2021!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde yapılacak kadastro işlemleri için belli oranlarda tapu döner sermaye ücreti alınıyor. Peki, kadastro döner sermaye ücretleri 2021 yılında ne kadar oldu? İşte kadastro döner sermaye ücretleri 2021...

Cins değişikliği harcı ne kadar 2021?

Cins tashihi işlemi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne bir dilekçe ve gerekli belgelerle başvuruda bulunulması ve harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, cins değişikliği harcı ne kadar 2021? İşte cins değişikliği harcı 2021...

Kadastro döner sermaye ücretleri 2020!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde yapılacak kadastro işlemleri için belli oranlarda tapu döner sermaye ücreti alınıyor. Peki, kadastro döner sermaye ücretleri 2020'de ne kadar oldu? İşte Kadastro döner sermaye ücretleri 2020...

Tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak?

Gayrimenkullerin alım satım işlemine konu olması durumunda tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapu işlemleri 2019'da nasıl yapılacak? Ne kadar masraf ödenecek?

20 soruda tapuda imar barışı işlemleri!

Tapuda yapılacak imar barışı işlemleri, yapının türüne, aykırılık şekline, sahipliğine bağlı olarak değişebiliyor. İşte tapuda imar barışı işlemleri..

2017 emlak vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. İlk defa emlak vergisi ödeyecek olanlar ne kadar ve nasıl vergi ödeyeceklerini merak edebiliyor. İşte 2017 emlak vergisi ödeme işlemleri..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay kararı gereğince iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri..

TOKİ Yalıhüyük başvuru işlemleri!

TOKİ Yalıhüyük başvuru işlemleri 30 Eylül gününe kadar uzatıldı. Projede yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Konya Ilgın TOKİ başvuru işlemleri ne zaman?

Fiyatların 91 bin 170 TL'den başladığı projede 180 aya varan vade sağlanıyor. Peki Konya Ilgın TOKİ başvuru işlemleri ne zaman?

Kadastro işlemleri ne kadar sürer Haberi

Kadastro işlemleri ne kadar sürer

Kadastro işlemleri tebliği!


151 SAYILI M.E.G. TEBLİĞİ (KADASTRO İŞLEMLERİ)


Tür: Milli Emlak Genel Tebliğleri

Konular: Edinim-Mülkiyet (Genel), Tapu ve Kadastro, Ecrimisil-Tahliye

Tarih: 11.02.1989

Durum: Yürürlükte

Eklenme Tarihi: 11.02.1989

İçerik:                                                                                       


T.C.

MALİYE VE GÜMRÜK BAKANLIĞI

Millî Emlâk Genel Müdürlüğü

SAYI: Mile 2.  Şb. 3245-2716/4659                                                                                        

Ankara,...