04 / 05 / 2024

kadastro kanunu maddeleri

kadastro kanunu maddeleri

9 Temmuz 1987 yılında Resmi Gazete'ye yayımlanan 19512 sayılı ve 3402 Kanun no'lu Kadastro Kanunu için haberimizi inceleyebilirsiniz....

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de onaylandı.

İmar Kanunu ile Kadastro Kanunu'nda değişiklik talebi!

AK Parti milletvekilleri, metruk binaların yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yetki verilmesi, yurt dışında bulunan vatandaşların tapu işlemlerini bulundukları yerde yapabilmesi gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatı açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında yer alan maddeleri açıkladı. Başkan Erdoğan, Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatının açılması çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Kadastro tapulama harcı 2018!

2018'de yapılacak kadastro işlemlerinden tahsil edilecek harçlar, geçtiğimiz sene sonunda yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. İşte kadastro tapulama harçları..

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

TBMM Başkanlığı'na Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi..

Kilis Gözlüce köyünde tapular dağıtıldı!

Kilis Musabeyli'nin Gözlüce köyünde, 3402 Sayılı Kadastro Kanunu kapsamında 40 parsel taşınmazın tapuları sahiplerine dağıtıldı. Vatandaşlar tapularını sevinçle aldı.

Kadastro ve tapulama harcı 2017!

2017 yılı içerisinde uygulanacak Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar 2017!

2017 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı. İşte yeni yıl harçları..

Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri!

14 Nisan 2016 tarihinde TBMM'de kabul edilen Torba Yasa, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile İmar Kanunu'nda da yenilikler yapıldı. İşte Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri..

Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği!

Mecliste kabul edilen 2016 Torba Yasa ile 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında birtakım değişikliklere yer verildi. İşte Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği maddeleri 2016..

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2016!

2016 yılında tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar, 75 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. Peki, tapu harcı 2016 ne kadar oldu? İşte tapu ve kadastro harçları...

Kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Kadastro Kanunu gereğince her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. Peki, bu bölgelerde kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

kadastro kanunu maddeleri Haberi

kadastro kanunu maddeleri

Kadastro Kanunu!


BİRİNCİ BÖLÜM 

Genel İlke 

Amaç 

MADDE 1. — Bu Kanunun amacı, memleketin kadastral topoğrafik haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukuki durumlannı tespit etmek ve bu suretle Türk Medenî Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmaktır. 


İKİNCİ BÖLÜM 

Kadastro Çalışmaları 

Kadastro bölgelerinin belirlenmesi ve ilanı 

MADDE 2. — Her ilin merkez ilçesi île diğer ilçelerinin idarî sınırları içinde kalan yer­er kadastro bölgelerini teşkil eder. 

Kadastrosu yapılacak bölgeler ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı ile belirlenir. 

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmî Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla duyurulur. 


Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu 

MADDE 3. — Kadastro ekibi; en az iki...