17 / 05 / 2024

Kadastro Kanunu Osmanlı tapusu için ne diyor

Kadastro Kanunu Osmanlı tapusu için ne diyor

Osmanlı tapusu, Kadastro Kanunu'na göre nasıl değerlendiriliyor? Kadastro Kanunu, Osmanlı tapusu için ne diyor? Elinde Osmanlı tapusu var olanlar Kadastro Kanunu'nun hangi bölümüne bakmalı? İşte Osmanlı tapusu ve Kadastro Kanunu!..

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de onaylandı.

İmar Kanunu ile Kadastro Kanunu'nda değişiklik talebi!

AK Parti milletvekilleri, metruk binaların yıkılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yetki verilmesi, yurt dışında bulunan vatandaşların tapu işlemlerini bulundukları yerde yapabilmesi gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Kadastro tapulama harcı 2018!

2018'de yapılacak kadastro işlemlerinden tahsil edilecek harçlar, geçtiğimiz sene sonunda yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer aldı. İşte kadastro tapulama harçları..

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi verildi!

TBMM Başkanlığı'na Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi verildi..

Kilis Gözlüce köyünde tapular dağıtıldı!

Kilis Musabeyli'nin Gözlüce köyünde, 3402 Sayılı Kadastro Kanunu kapsamında 40 parsel taşınmazın tapuları sahiplerine dağıtıldı. Vatandaşlar tapularını sevinçle aldı.

Kadastro ve tapulama harcı 2017!

2017 yılı içerisinde uygulanacak Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar 2017!

2017 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı. İşte yeni yıl harçları..

Musul ve Kerkük'ün tapuları, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden çıktı!

Osmanlı döneminde Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan 77 bin 63 tapu kaydı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı'nda saklanıyor. Arşivde 1847 öncesi döneme ait Musul'un 87, Kerkük'ün de 96 tapu tahrir defteri bulunuyor.

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2016!

2016 yılında tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar, 75 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. Peki, tapu harcı 2016 ne kadar oldu? İşte tapu ve kadastro harçları...

Kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Kadastro Kanunu gereğince her ilin merkez ilçesi ile diğer ilçelerinin idari sınırları içinde kalan yerler kadastro bölgelerini teşkil ediyor. Peki, bu bölgelerde kadastro çalışmaları nasıl yapılır?

Tapu harcı kanunu!

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınan harçların yasal esasları 492 sayılı Harçlar Kanunu ile düzenleniyor. Bu kanuna bağlı (4) sayılı tarifede yazılı olanları, tapu ve kadastro harçlarına tabi tutuluyor. İşte tapu harcı kanunu...

Kadastro harcı ne kadar?

2015 yılında uygulanacak kadastro ve tapulama işlemlerinden alınacak harçlar, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği'nde yer alıyor. Peki, kadastro harcı ne kadar?

2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları!

2015 yılında uygulanacak tapu ve kadastro harçları, 30 Aralık 2014 tarih ve 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No:73) kapsamında yer alıyor. İşte 2015 Yılı Tapu ve Kadastro Harçları..

Kadastro Kanunu Osmanlı tapusu için ne diyor Haberi

Kadastro Kanunu Osmanlı tapusu için ne diyor

Osmanlı tapusu ve Kadastro Kanunu!


Elinde Osmanlı tapusu bulunanlar, 3402 sayılı Kadastro Kanunu'nun dördüncü bölümüne bakabilirler. 


İşte Kadastro Kanunu'ndan o bölüm;



DÖRDÜNCÜ BÖLÜM                                 

                  Mülkiyet Hakkının Tespitine İlişkin Esaslar                   

                                                                                

    Tapuda kayıtlı taşınmaz malların tespiti:                                ...