11 / 01 / 2025

Kadastro mahkemesine temyiz dilekçesi

Kadastro mahkemesine temyiz dilekçesi

Temyiz dilekçesi ile idare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. Temyiz isteminin süresinde yapılması gerekiyor. İşte Kadastro mahkemesi temyiz süresi ve kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi...

Kadastro mahkemesinde temyiz süresi ne zaman başlar?

Kadastro mahkemesinde alınan kararlar hakkında temyiz süreci söz konusu olabiliyor. Temyiz, yasal süresi içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, kadastro mahkemesinde temyiz süresi ne zaman başlar?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 12 Haziran 2014 tarihinde 29028 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanunda yapılan değişiklikler...

Tapu kadastro teftiş kurulu yönetmeliği!

Tapu kadastro teftiş kurulu yönetmeliği, 9 Kasım 2012 Cuma günü 28462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Müdürün emri veya onayı üzerine Genel Müdür hangi işleri yapar?

Kadastro harçları 2014!

Kadastro ile ilgili yapılacak işlemler için Kadastro Müdürlüklerine gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve kadastro harcının ödenmesi gerekiyor. Peki kadastro harcı ne kadar? İşte kadastro harçları 2014..

Kadastro davalarında harç!

Kadastro hakimi, dava harcı, yargılama giderlerinin tespit ve hesaplanmasında ilgili taşınmaz mala ait son beyan dönemi emlak vergisi değerini esas alıyor. İşte kadastro davalarında harç esasları...

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi!

Temyiz dilekçesi ile idare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. Temyiz isteminin süresinde yapılması gerekiyor. İşte Kadastro mahkemesi temyiz süresi ve kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi...

Kadastro mahkemesi dilekçe örneği!

Kadastro itirazlarının; kadastro tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması bir dilekçe ile yapılması gerekiyor. İşte kadastro mahkemesi dilekçe örneği..

Temyiz süresi nedir?

Temyiz bir kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi, olarak tanımlanıyor. İdare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebilir. Peki temyiz süresi nedir? Temyiz süresi ne kadardır?

Kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro itirazı; tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren belli bir içerisinde yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor. Peki, kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro askı ilanı nedir?

Kadastro müdürü, kadastro tutanaklarına göre yapılan tespitlere dayanarak, askı cetvellerini düzenler; bu cetvelleri ilan eder. Peki, kadastro askı ilanı nedir? Kadastro askı ilanı süresi ne kadardır?

Kadastro tutanaklarına itiraz süresi!

Dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Peki, kadastro tutanaklarına itiraz süresi ne kadardır? İşte Kadastro Kanunu kapsamında yer alan itiraz esasları..

Tapu ve kadastro döner sermayesinde değişiklik yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tapu ve kadastro döner sermayesinde neler değişti?

Tapu ve Kadastro döner sermaye işletmesine yeni düzenleme!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla, döner sermaye işletmelerinin hizmet ve faaliyetlerinden hizmet bedeli yeniden düzenleniyor...

Kadastro mahkemesine temyiz dilekçesi Haberi

Kadastro mahkemesine temyiz dilekçesi

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi!

Temyiz; mahkeme tarafından verilen kararın bir kez de üst mahkeme tarafından incelenmesi olarak ifade ediliyor. İdare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebilir. 


Temyiz, yasal süresi içerisinde mahkemeye verilecek bir dilekçe ile yapılır. Bu dilekçede, neden hükmün bozulmasını istediğinizi göstermeniz zorunludur. 


Kadastro mahkemesi kararına temyiz..

Kadastro mahkemesi temyiz süresi 15 gün olup; kadastro mahkemesine temyiz dilekçesi aşağıda yer alıyor.


Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi örneği:


YARGITAY ........  HUKUK DAİRESİNE


Gönderilmek üzere


.................. MAHKEMESİNE



DOSYA NO     :

TEMYİZ EDEN  :

VEKİLİ      :

DAVALI  


KONU    : ...Asliye Hukuk Mahkemesinin ……../…. E ve ……/…. K numaralı …./…./….. tarihli kararının temyizen bozulması talebidir.



TEMYİZ NEDENLERİ   : Müvekkilim hakkında, asılsız ve hakaret derecesine varan iddialar ileri sürerek, kişilik haklarına hukuka aykırı biçimde yapılan tecavüz...