12 / 05 / 2024

kadastro tahdit ve tespitlerinin kesinleşmesi

kadastro tahdit ve tespitlerinin kesinleşmesi

Kadastro tespitlerinin kesinleşmesi hususunda kadastro tahdit ve tespitleri askı süresi söz konusudur. Peki kadastro tahdit ve tespitlerinde askı süresi kaç gündür?

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü acil olarak duyurdu! 202 personel alımı yapılacak! İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Boş olan kadrolara personel alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro, Lisans ve Ön Lisans mezunu 202 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 5 ülkede temsilcilik açıyor!

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yurt dışındaki Türk vatandaşları ve yabancı uyruklu kişiler, artık Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini 5 ülkede açılacak temsilciliklerde yapabilecek...

Tapu ve kadastro işlemlerinde dijitalleşme süreci hızlanacak!

Vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerine e-Devlet üzerinden daha hızlı yapabilmesi için yüzde 50 olan dijitalleşme oranı 2020 sonuna kadar yüzde 70'e yükseltilecek.

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Adana Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binasının tahliyesi TBMM'de!

Yıkılma tehlikesi bulunan Adana Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü binasının neden tahliye edilmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sümer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne sözleşmeli pilot alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne sözleşmeli pilot alınacak. Adayların sözlü sınava katılmak için 7- 11 Ocak tarihleri arasında istenilen belgelerle birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı’na bizzat başvurmaları gerekiyor...

Tapu ve Kadastro Harçları 2019!

2019 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2019...

Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatı açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında yer alan maddeleri açıkladı. Başkan Erdoğan, Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatının açılması çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

İngiltere’de tapu ve kadastro işlemlerinde Blockchain dönemi!

İngiltere Tapu ve Kadastro Müdürlüğü servis ve hizmetlerinde Blockchain teknolojisini kullanacak...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konut istatistiklerini tutacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün detaylı konut istatistiklerini tutacağını söyledi.

kadastro tahdit ve tespitlerinin kesinleşmesi Haberi

kadastro tahdit ve tespitlerinin kesinleşmesi

Kadastro tahdit ve tespitlerinde askı süresi kaç gündür?

Kadastro tahdit ve tespit, kesinleşme şerhi ile doğrudan bağlantılı bir husustur. Kadastro tahdit ve tespitlerinde askı süresi kaç gündür sorusunu yanıtlamadan önce kesinleşme şerhi ne demektir, açıklamak yerinde olacaktır.


Kesinleşme şerhi; Mahkeme ilamlarının tapu sicilinde infaz edilebilmesi için aranan bir şerhtir. Bu şerh ilamın kesinleştiğini belirtir nitelikte kararın altına not düşülerek yazılır. Mahkeme başkanı veya hakimi tarafından imzalı ve mühürlü olması gerekir.


Kadastro tespitlerinin kesinleşmesi; Kadastro tahdit ve tespitleri askı süresi 30 gündür. 30 günlük süre geçtikten sonra dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşir. Kesinleşen tutanaklar kadastro müdürü tarafından onaylanarak tapu kütüğüne tescil edilir.



Işıl Seren...