12 / 05 / 2024

kadastro tespitlerinin kesinleşmesi

kadastro tespitlerinin kesinleşmesi

Kadastro tespitlerinin kesinleşmesi hususunda kadastro tahdit ve tespitleri askı süresi söz konusudur. Peki kadastro tahdit ve tespitlerinde askı süresi kaç gündür?

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

Gayrimenkul firmaları Kanal İstanbul çevresinden emlak topluyor!

Kanal İstanbul projesinin güzergahı kesinleşmesi sonrasında gayrimenkul piyasası da hareketlendi. Gayrimenkul firmaları çılgın projenin çevresinde emlak toplamaya başladı...

Meram'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Meram'da kafe olarak işletilen bir yapı için aldığı yıkım kararının Konya İdare Mahkemesi kararları ile kesinleşmesi üzerine yıkımı gerçekleştirdi.

Dekon Senkron'da talep gün geçtikçe artıyor!

İhalenin gerçekleşmesiyle Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ne gelmesinin kesinleşmesi gözleri Dekon Senkron’a çevirdi.

Kepez'de kent parkı ve sağlık merkezi inşaatı bu yıl başlayacak!

Kepez Belediyesi, kent parkı ve belediye sağlık merkezi inşaa edecek. İhalenin kesinleşmesi ve yer teslimin ardından projelerin inşasının bu yıl içerisinde başlayacağı bildirildi.

İmar planı kesinleşme zamanı!

İmar planları, Belediye sınırları içinde kalan yerlerin ilgili belediyelerce yapılıyor veya yaptırılıyor.İmarın kesinleşmesi için belirli bi süre bulunuyor.Buna göre imar planı kesinleşme zamanı nedir?

Kadastro tespitinin kesinleşmesinde süre!

Kadastro bölgesindeki her köy ile belediye sınırları içinde bulunan mahallelerin her biri, kadastro çalışma alanını teşkil ediyor. Peki, kadastro tespitinin kesinleşmesinde süre var mı? Kadastro tespitinin kesinleşmesinde süre ne kadar?

Yapı Kredi Koray GYO-Asuman Akkaya dava dosyasının kesinleşmesi bekleniyor!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO-Asuman Akkaya dava dosyasının kesinleşmesi bekleniyor.

Kadastro ne zaman kesinleşir?

Kadastro tutanağı düzenlendikten sonra kadastro ekibi çalışma alanında işlerini bitirinceye kadar tespitlere itiraz edilebiliyor. Peki, kadastro ne zaman kesinleşir? İşte kadastro tutanaklarının kesinleşmesi kanun esasları..

Kadastro tespitinde hak düşürücü süre!

Kesinleşen kadastro tutanakları ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle en geç 3 ay içinde tapu kütüklerine kaydediliyor. Peki, kadastro tespitinde hak düşürücü süre ne kadardır?

Kadastro tutanaklarına itiraz süresi!

Dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Peki, kadastro tutanaklarına itiraz süresi ne kadardır? İşte Kadastro Kanunu kapsamında yer alan itiraz esasları..

Emlak vergisine ait bedel ve değerlerin tespiti!

Emlak vergisine ait bedel ve değerlerin tespiti, ilanı ve kesinleşmesi ile ilgili esaslar, Vergi Usul Kanunu kapsamında Beşinci bölümde açıklanıyor. Peki, emlak vergisine ait bedel ve değerlerin tespiti nasıl yapılır?

Kadastro sınırlandırma hataları!

Kadastro sırasında veya sonrasında yapılan işlemlerle geometrik durumları kesinleşmiş olan taşınmazlardaki ölçü, sınırlandırma, tersimat veya hesaplama hataları, ilgilisinin başvurusu üzerine veya kadastro müdürlüklerince resen düzeltiliyor...

kadastro tespitlerinin kesinleşmesi Haberi

kadastro tespitlerinin kesinleşmesi

Kadastro tahdit ve tespitlerinde askı süresi kaç gündür?

Kadastro tahdit ve tespit, kesinleşme şerhi ile doğrudan bağlantılı bir husustur. Kadastro tahdit ve tespitlerinde askı süresi kaç gündür sorusunu yanıtlamadan önce kesinleşme şerhi ne demektir, açıklamak yerinde olacaktır.


Kesinleşme şerhi; Mahkeme ilamlarının tapu sicilinde infaz edilebilmesi için aranan bir şerhtir. Bu şerh ilamın kesinleştiğini belirtir nitelikte kararın altına not düşülerek yazılır. Mahkeme başkanı veya hakimi tarafından imzalı ve mühürlü olması gerekir.


Kadastro tespitlerinin kesinleşmesi; Kadastro tahdit ve tespitleri askı süresi 30 gündür. 30 günlük süre geçtikten sonra dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşir. Kesinleşen tutanaklar kadastro müdürü tarafından onaylanarak tapu kütüğüne tescil edilir.



Işıl Seren...