28 / 04 / 2024

kadastro ve tapulama işlemleri harcı

kadastro ve tapulama işlemleri harcı

2014 yılında uygulanacak kadastro harç oranları nelerdir? 2014 yılında aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname vermeyenler için yüzde kaç oranında harç tahsil edilecek?

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi' dolandırıcılığın önüne geçecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen "Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi" sayesinde dolandırıcılığın önüne geçilecek.

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması tamamlandı!

Amasya'da Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi pilot uygulaması tamamlandı.

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne yapılacak personel alımları mecliste!

Tapu Kadastro ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne 2021 yılında yapılması planlanan personel alımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Göker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi Amasya'da başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nin pilot uygulaması Amasya'da başladı.

Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatı açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında yer alan maddeleri açıkladı. Başkan Erdoğan, Tapu ve Kadastro Yurt Dışı Teşkilatının açılması çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

İngiltere’de tapu ve kadastro işlemlerinde Blockchain dönemi!

İngiltere Tapu ve Kadastro Müdürlüğü servis ve hizmetlerinde Blockchain teknolojisini kullanacak...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konut istatistiklerini tutacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün detaylı konut istatistiklerini tutacağını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2019 bütçesi 1,1 milyar lira!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Bakan Kurum, "2019 Yılı Bütçe Teklifinde, Bakanlığımız bütçesi 2 milyar 573 milyon 286 bin lira, bağlı kuruluşumuz Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçesi ise 1 milyar 113 milyon 861 bin lira olarak belirlenmiştir." dedi...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden rüşvet operasyonu açıklaması!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Söz konusu haberlerde gözaltına alındığı ifade edilen kişilerin kurumumuzla veya personelimizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır." denildi...

Sahte tapuya karşı işbirliği!

Sahte tapuya karşı Tapu Kadastro ve Noterler Birliği harekete geçti. İki kurumun oluşturduğu ortak altyapı sayesinde tapu görevlisi vekaletin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu anında görüp, müdahele edebilecek.

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Kadastro Haritaları ve Tapu Sicili Yönetmeliği'nde değişiklik!

Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı..

kadastro ve tapulama işlemleri harcı Haberi

kadastro ve tapulama işlemleri harcı

Kadastro harç oranları 2014!

2014 yılında uygulanacak kadastro harç oranlarına göre aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname vermeyenler ile tespitte hazır binde 13,66 oranında harç tahsil ediliyor.


Diğer kadastro ve tapulama işlemleri harç oranları şu şekilde sıralanıyor:


Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden:


a)Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname verenlere, tapulamada tespitte hazır bulunanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanmasında veya tapulanmasında, (Binde 6,83)


b)Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname vermeyenlere, tapulamada tespitte hazır bulunmayanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanması veya tapulanmasında, (Binde 11,38)


c)Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname verenler ile tespitte hazır bulunanlardan, (Binde 9,10)


d)Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname vermeyenler ile tespitte...