02 / 05 / 2024

Kadifekale arkeoloji alanı

Kadifekale arkeoloji alanı

Kamulaştırmaların ve üzerindeki binaların yıkılmasının ardından, Kadifekale'de bulunan Antik Roma Tiyatrosu kazı alanına arkeolojik anlamda ilk kazma vuruldu.Kazı, Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek.

Samsun Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi kamulaştırılacak!

Samsun'da bulunan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Katlı yaşamın ilk yerleşkesi olarak bilinen alanın kamulaştırılması amaçlanıyor.

68 bin 400 metrekarelik Yeni Arkeoloji Müzesi'nde sona gelindi!

Türkiye’nin en büyük kompleksi olan Yeni Arkeoloji Müzesi bitme aşamasına geldi. Türkiye’deki en modern ve geniş müzesi olacak olan komplekste sergileme alanı 36 bin 790 metrekareyi bulacak.

İzmir Kadifekale'de yıkılan binaların yerine yeşil alan yapılacak!

İzmir Kadifekale semtinde 440 bin metrekarelik alanda çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, yıkılan binaların yerine yeşil bir alan yaratıldı. Bu alana 13 bin ağaç, 12 bin çalı dikildi...

Mersin Arkeoloji Müzesi inşaatı ne durumda?

MERSİN Valisi Özdemir Çakacak 'Mersin Yeni Arkeoloji Müzesi' inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde inceledi.Müze tamamlandığında bünyesinde sergileme ve depolama alanlarının yanı sıra aktivite alanlarına da yer verilecek.

Kadifekale surlarının restorasyonu tamamlandı!

Kadifekale surlarını restore ederek koruma altına alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pagos Dağı’nda yaptırılan tarihi surların kentin gece siluetinde algılanabilmesi için aydınlatma projesini hayata geçiriyor.

Kadifekale'de keyfiyet yok adalet var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Kültürel Tesis Alanı üzerindeki kamulaştırmalara karşı ortaya atılan iddiaları 4 maddede yanıtladı. İşte o yanıt...

Kadifekale'yi koruma sözü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Kültürel Tesis Alanı üzerindeki kamulaştırmalara karşı ortaya atılan iddiaları yalanlarken, burada kesinlikle konut veya ticari yapılaşma olmayacağının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Kadifekale Tesis Alanı açıklaması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Kültürel Tesis Alanı üzerindeki kamulaştırmalara karşı ortaya atılan iddiaları 4 maddede yanıtladı, işte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Kadifekale Kültürel Tesis Alanı açıklaması...

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Kadifekale'de yapılanma olmayacak!

Kadifekale'deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, "evlerimizi yıkıp villa yapacaklar" iddialarına yaptığı açıklamada, bölgenin arkeolojik sit alanı olduğunu ve konut ya da ticari yapılanma olmayacağını belirtti.

Kadifekale'de villa yapılamayacak!

Kadifekale'de villa yapılmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadifekale'de antik tiyatro çevresinde kamulaştırılan evlerin yerine lüks villalar yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Bölge 3. derece sit alanı.

Kadifekale'de villa yapılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadifekale'de antik tiyatro çevresinde kamulaştırılan evlerin yerine lüks villalar yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.Bölgenin 3. derece arkeolojik ve kentsel sit alanı olduğuna dikkat çekildi.

İzmir Büyükşehir’den Kadifekale açıklaması!

Kadifekale’deki kamulaştırma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, "evlerimizi yıkıp villa yapacaklar" iddiaları üzerine açıklama yaptı: "Alan üzerinde konut ya da ticari bina yapılması söz konusu değil.

Sit alanı nereye denir?

Sit alanları özellik ve bulunduğu alanlara göre çeşit ve derecelere ayrılıyor. Sit alanları çeşitleri arasında; kentsel sit alanı, tarihi sit alanı, arkeoloji ve doğal sit alanları bulunuyor. Peki, sit alanı nereye denir?

Kadifekale arkeoloji alanı Haberi

Kadifekale arkeoloji alanı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırmaların ve üzerindeki binaların yıkılmasının ardından, Kadifekale'deki Antik Roma Tiyatrosu kazı alanına arkeolojik anlamda ilk kazma vuruldu. 


Antik Smyrna Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek kazılarda, Antik Tiyatro'ya dair önemli bulguların gün yüzüne çıkarılması hedeflenirken, kamulaştırılıp yıkılan evlerin molozlarının altından tiyatronun sahne duvarı ve kulis kapısı ortaya çıkmıştı. Gecekondular arasına sıkışıp kalan tiyatronun gün yüzüne çıkarılması için 12 bin 972 metrekarelik alan üzerindeki 164 adet parseli kamulaştırma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 11.4 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi.


Proje kapsamında öncelikle arkeolojik yüzey araştırması yapılıp, tiyatroya ve sur duvarlarına ait antik arkeolojik mimari kalıntılarına bakılarak Antik Tiyatro'nun gerçek yeri tam olarak tespit edildi. 1/1000 ölçekli 'Kadifekale-Tiyatro ve çevresi koruma...