03 / 05 / 2024

kadifekale Roma tiyatrosu

kadifekale Roma tiyatrosu

Kamulaştırmaların ve üzerindeki binaların yıkılmasının ardından, Kadifekale'de bulunan Antik Roma Tiyatrosu kazı alanına arkeolojik anlamda ilk kazma vuruldu.Kazı, Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek.

İzmir'deki antik Roma tiyatrosuna ilk kazma vuruluyor!

İzmir'in tarihî semtlerinden biri olan Aliağa Kadifekale'de gece kondular arasında sıkışıp kalan, bazı sütunları evlere duvar yapılan Roma antik tiyatrosundaki arkeolojik kazılar, kısa süre içinde başlayacak.

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Antik Roma Tiyatrosu'nda yenileme çalışmaları tamamlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Antik Tiyatro’sunda başlatılan restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılıyor. 2 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Antik Roma Tiyatrosu koruma altına alındı.

İznik Roma Tiyatrosu özgün kimliğine kavuşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla İznik Roma Tiyatrosu'nu özgün kimliğine kavuşturuyor.

Ankara'daki Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonu TBMM'de!

Ankara'da bulunan Roma Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna ilişkin Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka soru önergesi hazırladı. Nazlıaka sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İzmir'deki Antik Roma Tiyatrosu için 12 milyon TL'lik kamulaştırma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu gün yüzüne çıkarılsın diye yaklaşık 12 milyon liralık kamulaştırma yaptı.

Ankara Ulus'taki çalışmalara 2 danıştay onayı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamında bulunan, Bentderesi'ndeki Antik Roma Tiyatrosu'nu yeniden ortaya çıkarma çalışmaları, Danıştay’ca onaylandı.

İzmir Kadifekale'de kamulaştırılan evler kiraya verildi!

İzmir'in Kadifekale bölgesindeki Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için yapılacak kazı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, bedelleri sahiplerine ödenen evlerden bazılarının, eski sahipleri tarafından Suriyelilere kiraya verildiği ortaya çıktı.

Bursa İznik Roma Tiyatrosu restore edilecek!

İznik'teki 2 bin yıllık antik Roma Tiyatrosu, Bursa Büyükşehir Belediyesince yapılacak kazı ve restorasyon çalışmalarıyla özgün kimliğine kavuşacak.

Doğuş Grubu Roma'da Aldrovandi Palace’ı aldı!

Doğuş Grubu, Corriere Della Sera’nın haberine göre Roma’daki Aldrovandi Palace’ı 50 milyon Euro’ya aldı. Roma’nın en lüks semtlerinden Paroli’deki otel “Roma’nın ortasındaki cennet” olarak biliniyor.

Yozgat Sarıkaya Roma Hamamı 7,5 milyon TL'ye yenilenecek!

Sarıkaya Roma Hamamının Turizme kazandırılması için Kalkınma Bakanlığından da destek geldi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Yozgat ziyaretinde Sarıkaya Hamamının Turizme kazandırılması için 7,5 milyon TL para tahsis edildiğini söyledi.

Aspendos Antik Tiyatrosu restore tartışması yeniden başladı!

Aspendos’ta olduğu gibi Fethiye’deki Telmessos antik tiyatrosundaki restorasyon da tepki çekti. Roma dönemine ait Telmessos antik kentini gezenler beyaz mermerlerin tarihi dokuyu yok ettiği görüşünde...

Roma Antik Tiyatrosu'ndaki son yapı yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’ta, Roma döneminden kalma tarihi Antik Tiyatronun bulunduğu alandaki son metruk binayı da yıktı. 4 katlı Antalya Otelin de dün gece yıkımını gerçekleşti.

Konya Zengibar'da acil restorasyona ihtiyaç var!

Konya'da Helenistik dönemde kurulan, hala ayakta olan surları, tiyatrosu, zafer takı, kaya mezarları ve su kemerleriyle Roma dönemi taş işçiliğinin en önemli örneklerinden Zengibar Kalesi'nde acil restorasyon yapılması gerektiği bildirildi.

kadifekale Roma tiyatrosu Haberi

kadifekale Roma tiyatrosu

İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırmaların ve üzerindeki binaların yıkılmasının ardından, Kadifekale'deki Antik Roma Tiyatrosu kazı alanına arkeolojik anlamda ilk kazma vuruldu. 


Antik Smyrna Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek kazılarda, Antik Tiyatro'ya dair önemli bulguların gün yüzüne çıkarılması hedeflenirken, kamulaştırılıp yıkılan evlerin molozlarının altından tiyatronun sahne duvarı ve kulis kapısı ortaya çıkmıştı. Gecekondular arasına sıkışıp kalan tiyatronun gün yüzüne çıkarılması için 12 bin 972 metrekarelik alan üzerindeki 164 adet parseli kamulaştırma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 11.4 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi.


Proje kapsamında öncelikle arkeolojik yüzey araştırması yapılıp, tiyatroya ve sur duvarlarına ait antik arkeolojik mimari kalıntılarına bakılarak Antik Tiyatro'nun gerçek yeri tam olarak tespit edildi. 1/1000 ölçekli 'Kadifekale-Tiyatro ve çevresi koruma...