07 / 05 / 2024

Kadifekale turizmi

Kadifekale turizmi

Kadifekale'nin doğal güzellikleri, binlerce yıllık tarihi dokusu ortaya çıkarılıyor. Kentsel dönüşümle de yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. Pagos Dağı üzerinde kurulan bölgedeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Drc Otelcilik Ve Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu!

Drc Otelcilik Ve Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Yıldırım tarafından kuruldu. 

Ecolife Sağlık Turizmi Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ecolife Sağlık Turizmi Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Elamır Elsherif tarafından kuruldu. 

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

Ano Group Sağlık Turizmi Danışmanlık Turizm Ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ano Group Sağlık Turizmi Danışmanlık Turizm Ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Nurettin Osman tarafından kuruldu. 

Clinicwest Sağlık Turizmi Limited Şirketi kuruldu!

Clinicwest Sağlık Turizmi Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Aydın ve Mutlu Dikmen ortaklığında kuruldu.

Elvan Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elvan Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi bugün 20 bin TL sermaye bedeli ile Ege Elvan tarafından kuruldu. 

Meditravelist Sağlık Turizmi Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meditravelist Sağlık Turizmi Eğitim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Celale Tangül Özcan tarafından kuruldu. 

Hafezoğlu Rent A Car Gayrimenkul Turizmi Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hafezoğlu Rent A Car Gayrimenkul Turizmi Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Ammar Hafez tarafından bugün Başakşehir’de 250 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Kadifekale-Agora-Kemeraltı aksı yeniden ayağa kalkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksını yeniden ayağa kaldırıyor.

İzmir Kadifekale'deki kamulaştırmalar tamamlanıyor!

Kadifekale'ye yeni bir kent ormanı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bölgedeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması için örnek bir çalışmaya daha imza atıyor.

Kastamonu'da kültür turizmi canlanacak!

Kastamonu Belediye turizmi canlandırmak için çalışmalar başlattı. arihi konaklar, çarşılar, sokak sağlıklaştırmaları ve meydan projeleriyle kültür turizmi yeniden hayat bulacak.

Isparta ve Burdur için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 18 tesisin temel atma töreni için Isparta'ya gitti. Erdoğlu, "Isparta ve Burdur bölgesi için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırladık." dedi.

Kadifekale turizmi Haberi

Kadifekale turizmi

İZMİR'İN tarih boyunca en Iönemli simgelerinden biri olan Kadifekale, Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor. Pagos Dağı üzerinde kurulan bölgedeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. 


Kadifekale'den Agora-Bayramyeri'ndeki Roma Yolu ve Kemeraltı'nı da kapsayan 270 hektarlık alanın turizm bölgesi olarak gelişmesini öngören Büyükşehir, heyelan bölgesinin boşaltılmasının ardından çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Yeşildere ve Kosova'da yıkımlar sürüyor. Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Bir yandan da tarihin gün yüzüne çıkması için projeler hayata geçiriliyor. 


Bölgede ağaçlandırmalar sürerken, Kale surlarını yenilemek için restorasyon ve Antik Roma Tiyatrosu'nun gün yüzüne çıkarılması için kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. 


Kadifekale sırtlarına 12 bin ağaç dikildiğini belirten Büyükşehir yetkilileri, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Kadifekale heyelan bölgesinde yıkılan konutlar için Uzundere'de TOKİ tarafından yapılan 3080 konut...