03 / 05 / 2024

Kadıköy 15 kat sınırı

Kadıköy 15 kat sınırı

İSTANBUL’da kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı ilçe Kadıköy’de binalara en fazla 15 kata kadar çıkma sınırı getirilmişti.müteahhitler askı sürecinde plana itiraz etti. Ancak itirazlar dün İBB Meclisi’nde değerlendirildi ve reddedildi.

İstanbul Valiliği'nden Kadıköy'de satılık bina!

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi'nde yer alan binayı satışa çıkardı. Bodrum+Zemin+2 Normal Kat+Açık alanlı terası bulunan betonarme binanın satış ihalesi 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Kadıköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları kiraya verilecek!

İstanbul İli Kadıköy Belediye Başkanlığı, Caddebostan Kültür Merkezi'nin 1. ve 2. katında yer alan 7 adet sinema salonu için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yalova Kadıköy'de 15.2 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Yalova Kadıköy Belediyesi, Yalova ilinde yer alan gayrimenkulü 15 milyon 250 bin TL'ye satıyor...

EmlakBank Kadıköy'deki 7 katlı binayı satıyor!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan 7 katlı ticari vasıflı ve ada manzaralı binayı 26 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Kadıköy'de yan taraftaki inşaat, duvarı patlattı!

İstanbul Kadıköy'deki inşaatta basınç sebebiyle patladığı belirtilen beton kalıbı, bitişiğindeki binanın 3'üncü katındaki dairenin salon duvarını yıktı.

Emlakbank Kadıköy'deki 7 katlı binayı satıyor!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan 7 katlı ticari vasıflı ve ada manzaralı binayı 17 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atılıyor!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli 8 Ekim'de atılacak. Temel atma törenine birçok tiyatro sanatçısının katılması bekleniyor.

Yalova Kadıköy'de 10.7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Yalova Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından 2 arsa ihale ile satışa sunuyor. Satış ihaleleri 15 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Kadıköy'de 8.2 milyon TL'ye satılık apartman!

İstanbul Kadıköy İkbaliye'de yer alan 962 metrekarelik kat mülkiyetli kagir apartman İstanbul Defterdarlığı tarafından 8 milyon 252 bin TL bedelle satışa çıkarıldı...

Kadıköy Belediyesi fitness salonunu 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi 1. Bodrum katında bulunan Fitness Salonu, 5 yıllığına kiraya veriliyor. İhale 22 Mayıs'ta yapılacak..

Kadıköy'de en büyük problem kentsel dönüşüm!

AK Parti Kadıköy İlçe Kongresi, Kadıköy İmam Hatip Lisesi İBB 15 Temmuz Şehitler Konferans ve Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Kadıköy Belediyesi'nden 17.6 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Kadıköy Belediye Başkanlığı tarafından kat karşılığı inşaat yaptırılması işi ihale ediliyor. İhale 27 Şubat'ta gerçekleşecek..

Kadıköy Belediyesi'nden 17.9 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Zühtüpaşa Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 19 Aralık'ta yapılacak..

Kadıköy 15 kat sınırı Haberi

Kadıköy 15 kat sınırı

İSTANBUL’da kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı ilçe Kadıköy’de binalara en fazla 15 kata kadar çıkma sınırı getirilmişti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Planlama Müdürlüğü’nün İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sunduğu Kadıköy ilçesi 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği teklifi 12 Şubat 2016’da İBB Meclisi tarafından onaylanmıştı. İBB Meclisi, Kadıköy’de yüksekliğin serbest olduğu alanlarda yapılan projelerin genel olarak silueti olumsuz etkilediği gerekçesiyle kentsel dönüşüm projelerinde 15 kattan yüksek bina inşa edilemeyeceğini açıklamıştı. 


Müteahhitler ise kat sınırının hem hak sahiplerini hem de kendilerini zora sokacağını dile getirmişlerdi. Sınırlama nedeniyle yüksek katlı hiçbir yapının yıkıp yenilemeyeceklerini belirten müteahhitler askı sürecinde plana itiraz etti. Ancak itirazlar dün İBB Meclisi’nde değerlendirildi ve ret edildi. Bölgede 15 kat sınırına takılan ve bu nedenle yenilenemeyecek 400 bina olduğu belirtiliyor.


Kadıköy’de taban oturumunun...