22 / 07 / 2024

Kadıköy 492 yıllık köprü

Kadıköy 492 yıllık köprü

İstanbul Kadıköy’de bakımsızlık nedeniyle adeta ayakta durmakta güçlük çeken tarihi köprünün durumuna kayıtsız kalınmadı. Köprü, belediye tarafından restorasyona alınacak.

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece ve Kadıköy'deki iş yerlerini 3 yıllığına kiraya veriyor! 

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece ve Kadıköy ilçelerinde yer alan iş yerlerini kiraya veriyor. Peki İstanbul'un iki ilçesindeki iş yerlerinin kira bedelleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Kadıköy Belediyesi, Feneryolu'ndaki 5 adet iş yerini kiraya veriyor! 8 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla!

Kadıköy Belediyesi, Feneryolu sabit pazarında yer alan 5 adet dükkanı 3 yıllığına kiraya veriyor. Peki Feneryolu'nda yer alan düllanların kira bedelleri ne kadar? İhalesi ne zaman? İşte detaylar..

Kadıköy’ün simgesi satıldı:449 milyon 363 bin 500 lira

İstanbul Kadıköy’de bulunan ve ‘Kadıköy’ün simgesi’ olarak bilinen tarihi ‘Perili Köşk’ satıldı. İcradan satışa çıkarılan 116 yıllık Ragıp Paşa Köşkü’nü bugün tek alıcı olan Türkiye İş Bankası satın aldı.

Caddebostan'da 48 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık sinema salonu!

Kadıköy Belediyesi, Caddebostan Kültür Merkezi'nde bulunan 8 adet sinema salonunu 48 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralıyor...

Kadıköy Merdivenköy'de 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü, İstanbul Kadıköy Merdivenköy'de yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım kokteyl salonları 5 yıllığına kiraya verilecek!   

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonları ve Açık Teras Servis İşini kiraya verecek. 

Kadıköy'de otel inşaatında tarihi kalıntılar bulundu!

Kadıköy'de 21 katlı bir otel inşaatının temel kazısı sırasında tarihi kalıntılar bulundu. Zeminin hemen birkaç metre altında bulunan kalıntıların 2 bin yıllık olduğu düşünülüyor.

Bostancı'da 10 yıllığına kiralık balıkçı barınağı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Kadıköy Emlak Müdürlüğü tarafından Bostancı'daki balıkçı barınağı 10 yıllığına kiraya veriliyor...

Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki kafeterya 5 yıllığına kiraya veriliyor!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi zemin katında bulunan kafeteryayı 5 yıllığına kiraya veriyor. Kiralama ihalesi 8 Kasım'da yapılacak...

Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki dükkan 5 yıllığına kiralanıyor!

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi zemin katında bulunan Pasta - Cafe Dükkanı 5 yıllığına kiraya verilecek. Kiralama ihalesi 11 Eylül'de gerçekleşecek.

Kadıköy Belediyesi fitness salonunu 5 yıllığına kiraya veriyor!

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi 1. Bodrum katında bulunan Fitness Salonu, 5 yıllığına kiraya veriliyor. İhale 22 Mayıs'ta yapılacak..

Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki dükkan 5 yıllığına kiralanıyor!

Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi zemin katında bulunan Pasta - Cafe Dükkanı 5 yıllığına kiraya veriliyor. Kiralama ihalesi 26 Nisan'da gerçekleşecek..

Kadıköy 492 yıllık köprü Haberi

Kadıköy 492 yıllık köprü

İstanbul’un Kadıköy ilçesinin en eski tarihi yapılarından biri olan ve yıllardır kaderine terk edilmiş halde ayakta duran 492 yıllık Bostancıbaşı Köprüsü (Bostancı Köprüsü), kadıköy belediyesi tarafından restorasyona alınacak.


Halk arasında ‘Çamaşırcı Deresi’ olarak bilinen Bostancı Deresi üzerinde bulunan tarihi eser, son olarak 1987’de onarılmış ancak çevredeki dükkanlara yer kazandırmak amacıyla köprünün her iki yan gözü doldurulmuş ve zemin yükseltilmişti. Bu çalışmalar nedeniyle tarihi eserin orjinali büyük zarar görürken, yıllar içerisinde ortaya çıkan manzara ve tahribat ise duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.


Girişimler başladı


Bakımsızlık ve ihmal nedeniyle adeta ayakta durmakta güçlük çeken tarihi köprünün durumuna kayıtsız kalmayan Kadıköy Belediyesi ise tarihi mirasın kurtarılması için gerekli girişimlere başladı. Yetkilileri, restorasyon çalışmaları için Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gelecek onayı beklediklerini belirterek şu bilgileri verdiler:


“Bostancı ile...